Playa del Zolder…

Helaas, de zomer kon niet aangenaam blijven. Ik heb er helemaal niets mee met te hoge temperaturen. En om toch een beetje het vakantiegevoel te krijgen, mijn zolder is nu Playa del Zolder en de badkamervloer Playa del Tegels en pret. En er zijn boeken en cijfers en Inkie komt de zomer wel door. En misschien nog naar de zee in de ochtend en avond en in de nacht zijn er de sterren in de lucht. Ik zag vannacht mijn ster weer in de lucht en en deze ster is hard aan het werk, grappig. De situatie betreffende mijn ouders is complex en ik heb bewust een grote stap terug gedaan. Ik doe wat ik nog wel kan doen en zo zat ik de afgelopen week stil achter mijn mondkapje bij een gesprek met mijn ouders met de dokter. Ik zat er puur om te vertalen voor thuis en pret. Mijn vader vroeg aan mij wat een casemanager was, een geestelijke of zoiets? Een van mijn vriendinnen hangt nog aan het infuus om bij te komen van het lachen… Vroeger waren er huisartsen en assistenten en de inwonersaantallen waren nog te overzien in de dorpen en steden en o ja er waren nog bejaardenhuizen, die ze nooit weg hadden moeten halen… Afijn pap, de casemanager is een tussenschakel, zeg maar een nieuw beroep en ja vroeger deed de assistente van de dokter zoiets voor oma, zucht. Gauw weer naar Playa del Zolder en in mijn boek… En dan hebben we nog de corona toestand en deze zorgt voor nog meer ellende. Ik neem nu waar, ploeg voor mondkapjes en ploeg tegen mondkapjes, ploeg voor gezondheid en ploeg voor economie en zo gaat het maar door. Ik zoek er mijn eigen weg in en die zit ergens in het midden en buiten is er helemaal niets aan de hand voor mij. Bij drukte binnen wel en ik zoek het niet op of zet een mondkapje op. In het verzorgingshuis van mijn moeder gaat er sowieso een mondkapje op, mijn moeder wil geen raam open en pret. En zo doet iedereen het anders en alle landen doen het anders, het is echt steeds een risico analyse maken van de situatie in het nu. Ik leef mee met de studenten die elkaar willen zien live en niet online. En hun studiekosten voor het nieuwe jaar kunnen zeker voor de helft omlaag als de situatie online blijft. Het menselijke, het contact, iemand spreken is eigenlijk het allerbelangrijkste geworden in deze tijd, mensen hebben elkaar nodig, bewust van

1 gedachte op “Playa del Zolder…

  1. Weer met plezier gelezen. Ik hoorde trouwens zeggen dat de Universiteiten nu een vermogen aan IT-personeel kwijt zijn alles online mogelijk te maken en dat daarom de college-gelden niet omlaag kunnen. Ik kan het zelf niet fact-checken, maar het zou kunnen. Van die dingen ja, van die dingen en wat corona betreft… tja, de risico’s per situatie bekijken… Je vader hoorde natuurlijk: Kees-mennetjer … tja, wat is dàt nu weer…

Reacties zijn gesloten.