Haal jij hem door de teststraat?

Haal jij hem door de wasstraat of zal ik het even doen? Gewoon een overleg dingetje tussen twee mensen die de auto schoon willen hebben. In het nu is daar een ding bijgekomen, bewust geworden van. Haal jij hem door de teststraat of zal ik het even doen? Kinderen van stellen om mij heen die terug komen van een weekje pretvakansie. De ellende is dat je als heul gezin wel even voorzichtig moet zijn als zoon of dochter positief test. Ik vind het maar een rare tijd nu. Ik was met de hittegolf een week aan zee bij mijn vriend. In mijn dorp zijn de winkelwagentjes alweer vast bij de AH en in het dorp bij hem bij de AH niet en wij werden aangesproken en moesten nog per persoon een winkelwagentje pakken. Het is overal anders, zucht. Nou ik heb weinig gedaan aan zee, in de ochtend vroeg wat liggen ronddobberen in de zee en later in de avond de zon onder zien gaan. Iets met te warm en te druk, ik heb wel ontzettende mooie foto’s gemaakt. De tranen schoten echt in mijn ogen op een avond op het strand. Er stond een zeemeeuw in een achtergelaten zwembroek te prikken met zijn snavel en een andere meeuw was bezig met een plastic lepel die uit het zand omhoog stak, overal troep en rondom de afvalbakken nog meer troep… Het is jammer dat de meeste mensen in eigen land blijven voor de vakantie want het zijn vast mensen die anders nooit in eigen land naar het strand gaan. De echte strandgangers controleren bij het naar huis gaan altijd hun stukje strand waarop ze gezeten hebben en nemen het afval mee naar huis als de afvalbakken op het strand vol zitten, tja. En mensen die met een rode vlag toch gaan zwemmen, mijn brein schiet dan zo in de errorstand. Het was een leuke week aan zee samen en het is de bedoeling om over een tijdje toch daar te gaan wonen als het goed blijft gaan en pret. Ik heb al een bureau gekocht in de Kringloopwinkel voor in mijn eigen kamertje, van een overleden oud-hoofdcommissaris van de politie daar geweest, hoe bijzonder. De woning van mijn vriend ligt in de drukte, hij is druk en dan is een eigen rustige kamer toch wel gewenst voor mij, ik ken mijzelf en ik wil wel blijven functioneren en pret. Het ligt aan mij en niet aan de ander en pret. En voor de ultieme rust zijn er strand en zee.