Potjandorie…

Het was sobere Prinsjesdag en er werd wat nagepraat en het napraten was er vooral op gericht om de eigen partij goed in het eigen licht te zetten voor de verkiezingen volgend jaar maart, mijn eigen gedachte. De P gaat hem worden voor de komende verkiezingen in maart, de Publieke sector weer op niveau tillen. En de P van Pensioenen. En de P van Please een betaalbare woning. Kortom de P van Potjandorie. En kunnen alle partijen nu eens opgaan in een links, midden en rechts blok? Ik denk dat het veul efficiënter werkt, ik vind alle eenlingen die geen andere baan kunnen krijgen buiten de politiek zo sneu om te zien. Ik stond laatst voor een gebouw met onderdak voor zo’n 100 mensen en daar komt een luxe appartementencomplex voor in de plaats met zo’n 25 voor de normale mens onbetaalbare appartementen. Waar gaan de overige 75 mensen dan wonen, dacht ik? Het meest opvallende bericht was voor mij toch eigenlijk dat de landelijke intocht van Sinterklaas in het geheim gaat worden opgenomen en pret. Net als de feestjes, veel gaat ondergronds en pret, oorzaak corona. In mijn eigen omgeving is vooral kanker het onderwerp van gesprek en nog wat andere aandoeningen waar geen vaccin voor is. En de geestelijke nood is ook hoog. Ik las heel wat boeken en een boek waar ik echt even over na moest denken, De stad der blinden van José Saramago. Hoe de mens terug kan vallen naar zijn oer stadium en dat gedrag vaak is aangeleerd. Ik dacht nog, zoals het boek afloopt zo gaat het nu niet aflopen, iets met blind achter elkaar een ravijn inlopen. Ik vind het heerlijk om dan wat door te filosoferen over zo’n boek. Ik heb de afgelopen week weer wat mensen opgezocht en ik word hier wijzer van dan van de dingen die ik in de media lees. We hebben veel gelachen om dingen die eigenlijk om te huilen waren. Bij mijn moeder hing weer eens een nieuw bordje op de deur van het verzorgingshuis, excuses voor het ongemak dat het ons niet lukt om het deursysteem goed te laten functioneren. Ik stelde de vraag niet alleen voor mijzelf maar voor ALLE oudere mensen die buiten lang staan te wachten alvorens naar hun geliefde familielid te kunnen gaan… Hoe gaan jullie nu eens oplossen? Excuus maken is blijkbaar zo 2020 en pret. Er komt een extern bedrijf naar kijken en als zij het oplossen hebben zij ook recht op voorrang bij het corona testen, dacht ik. Mijn eigen moeder heeft een dwangmatig hoestje en elke keer als ik bij haar ben dan zeg ik als zij hoest met pretogen vanachter mijn gezichtsmasker, niet hoesten ma want dan moet je weer in quarantaine en getest worden, ze kan er dan wel om lachen maar berust er ook in. Nou ik ben benieuwd wat het najaar gaat brengen allemaal, potjandorie wat een toestand… in het land.