Brandjes om te blussen

Langzamerhand worden we ons er weer van bewust dat het een nieuw jaar is en dat er nog niks is veranderd. Het lijkt stil, maar dit is de bewuste stilte voor de storm. De wereld staat in brand. In Australië zitten de mensen binnen rond de airco bij temperaturen van 40 graden en meer. De temperatuur zal daar nog wel wat verder oplopen als Geert Wilders daar in februari lezingen gaat geven. Ook in Nieuw-Zeeland zijn bosbranden. En in Peking moet je binnen blijven vanwege de smog. En wij hier maar bewust zeuren of de toch der tochten er nog komt dit jaar.

Er komt extra geld voor de vluchtelingen uit Syrië, heeft het kabinet besloten. Mooi, maar wie gaat ze nu echt helpen? Wie helpt ze bewust uit de brand?

Nog een brandje dat nog steeds niet is geblust. Vorig jaar december werd het vluchtelingenkamp op de Koekamp in Den Haag ontruimd. Vanaf aanstaande woensdag, zullen de uitgeprocedeerde vluchtelingen misschien opnieuw een tentenkamp opzetten. Er is nog steeds geen oplossing voor hun rechteloosheid. Krakers hebben gisteren een leegstaande Rooms-katholieke kerk gekraakt en overgedragen aan de asielzoekers. De kerk staat al jaren leeg. Ik vraag mij af of de bewoners van de Vogelwijk hier blij mee zullen zijn. Ze kunnen altijd een bezwaarschrift naar Vaticaanstad sturen.

In Leiden moeten 255 huishoudens, het vanaf morgen zonder thuishulp doen. 123 Schoonhuis heeft een belastingschuld van twee ton. Ik zeg: “123 oplossen daar!”  De directeur zat ook bij de voormalige DSB bank. Ik ruik geen brandlucht maar wel weer een nieuwe televisieserie, met een schikking op het einde!

En de SNS bank die al uit gegolfd was in Spanje, is hier in Nederland nu ook naarstig op zoek naar de juiste bal. Er zijn onderhandelingen met de overheid en de banken om dit brandje te gaan oplossen. Maar het ziet ernaar uit dat de mooiste bloem die hiervoor een bijdrage zou kunnen leveren, de bloemetjes buiten gaat zetten in Europa, Dijsselbloem. Ik las van de week dat Dijsselbloem precies in het plaatje past van voorzitter van de eurogroep. Hij gaat zich daar het vuur uit de sloffen lopen. Maar goed dat AH geen politieke plaatjes actie heeft. De wisselingen zijn niet meer bij te houden.

Genoeg over brandjes, ik sluit af met de kleur van vuur. Oranje de kleur van mooi Nederland.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AQxi

Please type the text above: