Winterpret aan zee…

Ik viel meteen met mijn neus in de sneeuw in mijn nieuwe woonplaats de afgelopen week! Nou ja, woonplaats, ik blijf een beetje zwerven. Ik besloot er dan ook meteen te doen alsof ik op wintersport vakantie was aan zee en pret. In de sneeuwstorm naar het strand en bijna niemand te zien, heerlijk en de mooiste foto’s gemaakt in de sneeuw. Ik heb lekker gewandeld in de sneeuw en thuis dronk ik dan glühwein want ja die fles moest ook nog een keer op en warme chocomelk. Er staan schommels op het strand en ik vind het heerlijk om daar af en toe ook op te zitten. Ik heb de grootste pret gehad in de sneeuw en toen de zon erbij kwam steeds een kwartier met mijn snoet in de zon gezeten en zie daar, de wintersport sproetjes zijn een feit op mijn gezicht. Het was een geweldige week en eigenlijk zoals de winters vroeger waren en toen waren er nog geen codes voor het weer en dachten de mensen zelf na en pret. We hebben onderling wel pret om dingen in het nieuws en verder snel vergeten want het is niet om vrolijk van te worden. Zo was er gisteren weer een soap om de avondklok in Nederland. Mocht iemand nog van plan zijn om iets aan de zomertijd en wintertijd te gaan doen met de klok, niet doen, doe het niet… Eerst eens heul veul oefenen met andere klokken zou ik zeggen of laat het een ander land doen en pret. In coronatjd kan er niet zoveel en dus op de fiets een beetje mijn nieuwe woonomgeving aan het verkennen en ik kom aardige mensen tegen. Ik schrik wel een beetje van de armoede om mij heen. Ik kwam bij het strand een jonge man tegen zonder handschoenen in de kou en helemaal zombie, hij was wel oké maar toch. Steeds meer mensen hebben het geestelijk moeilijk in deze coronatijd, zelf de meest gelukkige huwelijken staan nu af en toe onder spanning, bizar. Het is echt de hoogste tijd om de boel langzaam aan wat te gaan versoepelen, bewust van