Paasweekend elders…

Ik heb bijna geen herinnering meer aan de uitjes met mijn reismattie en pret. En dus de hoogste tijd om weer op pad te gaan en te doen wat wel kan. En zo ging onze dagtrip gisteren naar onze mooie hoofdstad Amsterdam. Het was de eerste keer voor mij in coronatijd dat ik weer in Amsterdam was in mijn herinnering en dan zal het toch wel kloppen en pret? We gingen te voet van Zuid naar Centraal, een leuke wandeltocht. Ik kocht onderweg nog het boekje van Eva Meijer vanwege de maand van de filosofie en weer helemaal blij verder de stad door op mijn wandelschoenen. Het was heerlijk rustig om door de stad te wandelen en ik hoorde nergens rolkoffers, bizar. Er kwam een man in een karretje langs met harde muziek op en waar hij vroeger voor corona niet was opgevallen in het verkeer, keek nu iedereen zijn kant op, bizar. De geluiden waren anders in de stad. Het was opgeruimder in de stad en in het water van de grachten dreef minder afval en de stilte op het water, ook bizar. We hebben even bij de vijver op het Museumplein gezeten en daar mooie bakken met tulpen in het water en eromheen. Wat vooral opviel, er waren versierde fietsen met bloemen die af en toe ergens stonden. Deze fietsen deden mij denken aan de Flowerpowertijd en ook aan Roel van Duijn. We stonden even een koffie to go te drinken met een koek toen er een groepje van zo’n 40 mensen langs kwam met gele paraplu’s en een paar politieagenten. Het was een demonstratie tegen de vrijheidsbeperkingen en iets met voor liefde en knuffels. Waren dit nou de Wappie’s? Hebben wij nou Wappie’s in het echt gezien? Toch maar weer vaker de stad opzoeken want wij lopen hopeloos achter en pret. Wij kregen het vriendelijke verzoek om weg te gaan bij de koffie to go winkel. Het stond te gezellig dat twee personen voor de winkel een koek opaten en een bakkie koffie dronken. De politie controleerde af en toe op te gezellig volgens het personeel. Wij voldeden natuurlijk aan het verzoek want een ondernemer en zeker in deze coronatijd in de problemen brengen is niet ok√©. Ik mag geen koffie meer drinken en een koek opeten op afstand van andere mensen en op straat in de stad waar ik al sinds mijn kindertijd in de rondte banjer…waanzinnig. Ik filosofeer hem voor mijzelf nog even uit de komende maand en pret. We hebben verder vooral genoten in de stad van de mooie gevels en lekker gelachen en gekletst en later nog mooie bloesembomen gekeken onderweg naar huis. Het was te doen ons dagje uit met dank aan onze herinneringen aan waar wij naar het toilet konden in de stad en pret.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MeZSg

Please type the text above: