Naar Valkenburg…

We zaten ook nog midden in het gebied van de toertocht van de Amstel Gold Race en wij speelden gisteren het spel wielrenners ontwijken, niks rust in Limburg en pret. Nou het was wel voor het goede doel. De gehele opbrengst van deze race gaat naar de Valkenburgse horeca in verband met de overstroming in juli van dit jaar. We zijn vandaag naar Valkenburg aan de Geul geweest en hebben daar het getroffen gebied bekeken. Een kleine ramp en in het voorportaal van de dichte kerk hing een briefje op een dikke pilaar met hoe hoog het water was gekomen op 19-07-2021 en dan is het beter voor te stellen wat de schade moet zijn overal. Het is echt te hopen dat de ondernemers allemaal weer open kunnen straks. Ik ben alleen bang dat het nog wel eens vaker zal gaan gebeuren want waar laat je al het water daar? We zijn ook al een tijdje bezig met het volgen op onze eigen manier van de gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog en ook in Valkenburg waren er verhalen en kleine gedenkplekken. Het was ook best bizar dat naast een bord van week van de vrede, een bord hing met let op uw fiets… Er schijnen nogal wat fietsen gestolen te worden in Limburg zo aan de borden te zien. Wij hebben zelf de horeca ook gesteund op een terras daar, hik.