Positief nieuws, Sint is er weer…

In mijn woonplaats geen gezeur, men had hier goed gekeken naar wat wel kon met de intocht van Sinterklaas. En ik had dikke pret want ik kon nu vanuit huis en vanachter het raam de Sint en de Pieten zien. Sint ging dus gewoon het dorp door en iedereen kon langs de kant van de weg gaan staan en klaar. Er werd verzocht om niet achter de stoet aan te huppelen en om te blijven staan langs de kant van de weg. Ik vind de vreugde van de kleintjes dan altijd leuk om te zien. Ik ben wel benieuwd of zo’n intocht het nieuwe normaal gaat worden, een boot hoort er toch wel bij is mijn mening. En de kleur van de Pieten was dit jaar Cumbre Vieja in mijn woonplaats. Ze hadden met hun gezicht onder de as van de vulkaan op La Palma gestaan en ik dacht dus, de Cumbre Vieja Piet. Iedereen weer even blij en schoentjes kunnen vanavond gezet worden. Ik was de afgelopen week al op pad geweest voor een zachte chocoladeletter voor mijn moeder, bewust van dat wat oudere mensen de harde chocolade niet meer kunnen breken met hun gebit of er de kracht niet meer voor hebben om chocolade in stukjes te breken met hun vingers. Ze hadden er een in het chocoladewinkeltje, zelf gemaakt. De letter moet nog even wachten want de woning van mijn moeder zit in… de isolatie vanwege coronapatiënt en diepe zucht. De uitslag van haar test duurde bijna twee dagen en zij is goedgekeurd voor nu. Er mag dus wel iemand naar binnen bij haar op de kamer maar weer volledig in pak, diepe zucht. Mijn vader wil de coronabrandhaard gewoon blijven betreden en daar doe ik dus heulemaal niets aan, zijn eigen bewuste keuze en ze zijn de komende week 55 jaar getrouwd dus wie ben ik om mijn mond dan open te trekken… Ik wacht nog heul even met het bezoek tot de isolatie er hopelijk snel af is en blijf even uit de buurt, eerst zelf fitter worden. Het is gewoon een herhaling van vorig jaar, ik hoop alleen niet dat het weer drie maanden in maanpak op bezoek gaat worden. En verder is het gewoon doorgaan met alles en leeft het corona gedoe eigenlijk niet meer zo om mij heen. Mensen vliegen de wereld weer over voor vakantie, bewust van... De mensen hebben het geaccepteerd en gaan gewoon door. Het is zoals het is.