Logeerpartijtje…

Ik mocht mee met mijn reismattie Dora uit logeren bij aardige mensen in de Bommelerwaard. Een gebied voor mij totaal onbekend en het gebied van de fruitbomen. We gingen voor de bloesem maar de meeste bomen moesten nog uitkomen. De heenreis begon voor ons in Leerdam. We gingen naar het glasmuseum en ik vond het tot mijn grote verrassing erg interessant. Ik had er nooit zo bij stil gestaan dat alle jaren hun eigen glaswerk hadden. Ik herkende inderdaad de theekopjes van mijn moeder en de vazen van mijn oma aan de jaren die bij het glaswerk stonden. Er ging een wereld voor mij open, de wereld van het glas. De glasfabriek is er nog in Leerdam maar de glasblaasafdeling is weg. Ze hebben nu in het dorp een ruimte waarin glasblazers hun kunsten laten zien. We zagen hoe een vaasje gemaakt werd. We hielden het er alleen niet lang uit binnen vanwege de warmte en de rook. Ik vond het een prachtig plaatsje Leerdam en de gedichten op de brug waren mooi zeg! En jammer dat de dichteres niet meer leeft, erg jong overleden. De Linge loopt door het plaatsje heen en er was ook een rondvaartboot. De Zuidwal met de Muizentorentjes, schattig en kortom wij waren aangenaam verrast in Leerdam! En toen verder naar het land van Maas en Waal, ik had een eigen liedje gemaakt voor onderweg in de auto met een quiz erbij en we hadden grote pret. Onder de bewolkte hemel in de zilveren automobiel, Dora en Inkie doen weer eens debiel en we praten en we zingen en we lachen en hahahahaha daar bij de Waal. Ik moest bij Bommelerwaard aan Olivier B. Bommel denken, ook zoiets raars. Nou we mochten in een huisje slapen onder aan een dijk en met 3 kippen in de tuin. Er stond dan ook een doosje met 4 eitjes voor ons klaar, erg leuk. Het was weer een leerzame glas dag.