Boom, appels, appelsap…

We hebben twee dagen de boel bekeken van Zaltbommel tot Tiel en van Zaltbommel tot aan Culemborg. In Zaltbommel stond een beeld aan het water van hoe hoog het water een keer was gekomen. En verder waren de kerken daar dicht. Jip en Janneke zouden ook vast zeggen dat er wel erg veel auto’s in het centrum reden. De grote kerktoren die wij altijd vanuit de trein zagen was wel mooi van de buitenkant van dichtbij en pret. We hebben verder langs de Waal gelopen en naar de grote boten gekeken, altijd leuk. Er zitten daar best een paar mooie natuurgebieden en de strandjes langs de Waal blijven leuk. Er stond bij Hurwenen een oude schoorsteen van een voormalige steenfabriek nog overeind en daar zat een ooievaarsnest in, echt mooi om te zien. We hebben een leuk ritje gemaakt naar Tiel en onderweg de bloesembomen bekeken. Ik kreeg zelf gemaakt appelsap en dat was wel even anders dan het spul uit een pak in de winkel, erg lekker. We hebben op de reis terug naar huis een wandeltocht gemaakt over een landgoed, MariĆ«nwaerdt. Ze hadden daar ook een winkel en een fles echte appelsap gekocht voor thuis. Het oude centrum van Culemborg stond nog op onze lijst en daar de logeerpartijboel afgesloten op een terras met een gebakje alvast voor mijn komende verjaardag. Ik ga weer een week lang gebak eten met vriendinnen en pret. Het was vooral een leerzaam weekend en wat is Nederland mooi. We hebben nog een uitje gepland staan voor een paar dagen naar Spanje dit jaar, stond al langer vast. Ik vrees dat die niet door kan gaan in verband met de houdbaarheids-datum van de vaccinaties. En om voor een paar dagen op vakantie naar Spanje een test te moeten doen en papierwerk te moeten invullen gaat hem echt niet worden bij mij, is geen vakantie en geen nieuw normaal bij mij waar ik aan mee wil doen. Dus dan blijven we maar in eigen land en pret.