Voor iedereen met een winterdipje

In Nederland stond een rouwadvertentie in de krant van een overleden koe. Kok 52 is 17 jaar oud geworden. De eigenaren hebben een rouwadvertentie laten zetten omdat ze het overlijden van Kok 52 heel erg vonden.

In de Braziliaanse deelstaat Pernambuco heeft het in 20 maanden bijna niet geregend. Koeien worden daar overeind geholpen. Je kunt de ribbenkasten zien. Veehouders zien de koeien voor hun ogen sterven.

In de Nederlandse supermarkt kun je kiezen uit 10 soorten wit brood en 15 soorten bruin/volkorenbrood. Maar liefst 143 soorten koek en 166 soorten vleeswaren.

In Afrika brengt een moeder op een ezel haar kind naar een hulppost. De oogst is mislukt en ze hebben geen eten meer.

In Nederland sta je in de file, lekker warm in de auto met een muziekje op. In de carkit ligt de telefoon met alle verkeersinformatie en nieuws binnen handbereik. Op de bijrijdersstoel ligt een tas of koffer met hierin een iPad, een laptop, eten en drinken. Voor je uit, zie je de sneeuwschuivers voor jou aan het werk om de weg schoon te maken.

In Jakarta zit je in een oude taxi met alleen een radio erin. Je doet er uren over om van het ene deel van de stad, naar het andere deel van de stad te komen. Remmen, gassen, remmen en gassen. Voor je uit, zie je een jongen spijkers strooien. Zijn hoop is dat er een band lek gaat zodat hij weer een dag eten kan kopen.

De treinen in Nederland hebben soms vertraging en de treinen zijn in de spits te vol. En met barre weersomstandigheden staan we langer te wachten op een trein. Wel in een station met overkapping en drinken, eten en toilet in de buurt. Als de trein helemaal niet komt dan komen er bussen of bedden.

In India komen treinen vaak te laat en staan soms eeuwen stil. Dringen is nodig om een zitplaats te bemachtigen en de treinen zitten overvol. Ze hebben geen gratis Metro en Spits krantje in de trein om te lezen. En vergeet ook je eigen wc-rol niet mee te nemen.

Op de vakantiebeurs kunnen we uit een groot aanbod, een camping uitzoeken voor onze kampeervakantie in Nederland. Altijd leuk met de tent op de camping. We kunnen alles bijboeken bij onze tent. Zoals een watertappunt en elektriciteit. Zelfs een koelkast en barbecue zijn te huur.

In een dorpje ten noorden van Alleppo zwerven de Syrische vluchtelingen op straat. Ze hebben een stuk tentdoek maar geen voedsel, elektriciteit en stookolie.

Bewust even uit je Nederlandse winterdip komen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

PZRCGV

Please type the text above: