Goud, bedrogen en lol

Opvallend bericht uit ons buurland. Duitsland haalt een groot deel van de Duitse goudvoorraad terug uit Amerika. Een advies van de Duitse rekenkamer. Ook in Nederland durft iemand het er al over te hebben. De meeste economen denken dat je het beter kunt verspreiden over meerdere landen. Dit alles met de oorlog in het achterhoofd. Ik denk dat je de zaak ook van een andere kant kunt bekijken. Wat weten de Duitsers nu al over de Amerikaanse economie? Ze halen het echt niet voor de lol terug. Bewust nadenkertje.

Van de week had ik met twee jonge pubers een discussie over de serie Penoze. De Kijkwijzer zet de kijkleeftijd voor deze serie op 12 jaar. ‘Mijn pubers’ zitten rond die leeftijd en hadden toch wel wat vragen over deze serie. Wat vooral indruk op ze had gemaakt was dat opa met de kleinkinderen gewoon aan tafel een spelletje zat te doen. Diezelfde opa gaf moordopdrachten en liet mensen martelen. Ze zaten meer met het gevoel dat je als kind dus bedrogen wordt. Yep, bewust, net zoiets als Sinterklaas die niet bestaat. Dat deze serie deels op waarheid berust vonden ze heel erg. Hun opa is nu op vakantie en ik weet al wat ze gaan vragen als hij terug is. Laten we hopen dat opa ook Penoza kijkt. Ik denk dat Joris Linssen net te vroeg gestopt is met Hello Goodbye op Schiphol.

Toch voel je als kind al feilloos aan als er iets niet klopt, je kunt er alleen vaak zo weinig mee. Je moet kunnen vertrouwen in de volwassen mensen om je heen, maar als zij je vertrouwen beschamen dan is het einde bewust zoek.

Om nog even de lol bewust terug te halen, het bel-niet-aan-register komt er niet. Dat hier alleen al over gesproken wordt in Den Haag is al lollig. Als het er wel was gekomen, had je dan een keuzelijstje? Dat zou pas lollig zijn. Ik zou dan zelf alleen nog de scouting overhouden, met de verkoop van plantenbakjes en de buurtkinderen voor de sponsorloop. Je kunt ook de deur bewust niet open doen, werkt altijd nog het beste. Of testen hoe sterk je in je schoenen staat, bewust nee leren zeggen. Scheelt je weer de kosten van een assertiviteitstraining.

Ook lollig is dat Dijsselbloem zijn visie voor de eurozone eerst beter moet uitleggen. Frankrijk ligt nog even dwars. Wat voor visie zou je dan moeten hebben als voorzitter van de Eurogroep? Je suis Jeroen Dijsselbloem, Vive la France!”

Bewust aangenomen dan………

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3EOq

Please type the text above: