Corona spuugzat…

Weer een week om en alles wordt er niet beter op, iets met uitzichtloos voor veul mensen. Corona is net een jojo. De verkiezingen zijn geweest en alles blijft zo’n beetje bij het oude. De mensen om mij heen hebben ook bijna allemaal op een andere partij gestemd, kon ook niet anders met zoveel partijen om uit te kiezen. In mijn eigen leven gaat ook alles zijn gang en niet zijn gang en ik heb de grootste moeite met online studeren en pret. Ik ben namelijk van het lezen en opschrijven en filmpjes blijven bij mij minder hangen en pret. Ik zie liever de filmpjes niet en de uitleg in een theorielokaal en dan gelijk oefenen en hoppa klaar en ja ik ben nu vast weer een muts of zoiets en pret. Ik doe het nu maar op mijn eigen manier en schrijf rap mee met de getoonde filmpjes en lees wat over de getoonde dingen in de filmpjes. Ik heb het ook wel gehad om mij er druk om te maken, er zijn belangrijkere dingen in het leven en in deze coronatijd. Het is eigenlijk best raar want andere beelden van om mij heen blijven dan soms wel weer hangen, zeg maar dingen uit het eggie en pret. Ik haal mijn energie uit de afspraken met vriendinnen en meer is er ook niet en pret. We maken samen pret en eten lekker van alles op het strand en op straat en zijn lekker buiten. En alle dinnetjes hebben hun eigen sores en daar hebben we het dan ook even over. Het is vooral belangrijk om te lachen. En verder is iedereen om mij heen corona spuugzat en ikke ook…

Het is 3e stemdag…

Het is vandaag 3e stemdag. De ouderen en kwetsbaren mochten al per post stemmen of al twee dagen eerder in een stembureau. Mijn vader verkoos de meest simpele en begrijpbare weg en hij koos voor een leeg stembureau op 2e stemdag en pret. Ik heb trouwens erg veel pret gehad om de kieslijst want op de lijst van mijn kiesdistrict die door de brievenbus kwam stond geen Feestpartij en bij mijn vader wel en bij een vriendin ook in een ander kiesdistrict. De grappen hierover waren al een feestje op zich… iets met borrel nemen… Nou vandaag dus stemmen voor mensen die het willen want het is in Nederland geen verplichting. Ik ga wel stemmen en ik maak een draai naar de SP en mijn stem gaat naar Renske Leijten de nummer twee van de lijst. Deze vrouw heeft goed gewerkt de afgelopen tijd en de zorg blijft voor mij een belangrijk punt en vandaar nu een keer de SP. Mijn hoop voor de toekomst is nog steeds een ander kiessysteem met links, rechts en midden en tot die tijd speel ik gewoon vrolijk mee op deze feestelijke dag en pret. Nou we gaan het zien na vandaag, het gewone dagelijkse leven zal er niet heul anders door gaan worden. Mijn ouders worden niet opeens gezond en andere mensen om mij heen worden niet opeens beter en ik word niet opeens een robot zodat ik makkelijker mee kan in het nu, bewust van… Ik was van de week bij een scankassa en over een tijdje ga ik gewoon blieb blieb blieb praten tegen deze kassa’s. Ik snap ook niet dat zat deze kassa’s niet praten? Ze kunnen toch wel gezellig goedemorgen of goedemiddag zeggen? Het is vandaag 3e stemdag en geef deze kassa’s ook eens een stem! En gaat al het boventallige personeel mij nu helpen met het inpakken van de boodschappen? De stem van de klant is ook een stem. Genoeg op deze 3e stemdag, maak er een mooie dag van.

Beetje meer sjeu…

Er valt niet veel te bloggen, ik leef een beetje in mijn eigen wereldje op het moment. Of zoals mijn reismattie zegt, alle huisjes hebben hun kruisjes. Het is overal wat maar af en toe heb ik daar even geen boodschap aan. Ik werk nu weer wat in de zorg en bezit een avondklok werkgeversverklaring. Het ding gaat na de corona in een lijstje en hangt over 50 jaar vast in een coronamuseum in Leiden en pret. Met de tekst eronder, deze muts ging bij aanvang van de derde coronagolf weer in de zorg werken… Een tijd in de geschiedenis om met verwondering op terug te kijken later… Ja grapjes maken we nog wel onderling, niet veel maar toch… Ik kan gewoon aan een kopje koffie zitten en dan opeens een beeld voor mij zien van twee mensen van 70 jaar met 2 vaccinaties op zak en een coronapaspoort en die met de auto met een sleurhut erachter vrolijk op vakantie gaan naar Frankrijk en pret. Ik zie mijzelf dan bij mijn tweede bakkie koffie moederziel alleen staan zonder vaccinaties en coronapaspoort voor een gesloten museum in eigen land… Ja de raarste dingen komen zo bij mij op in coronatijd. Deze beelden komen niet voort uit afgunst bij mij, ik gun iedereen iets leuks. En het grapje van dat de kosten van de Uithoflijn al eerder ontspoord waren en nu de tram zelf ook, ja zoiets brengt nog een beetje sjeu in de dag. En ik moest winkelen op afspraak want ik had stevige werkschoenen nodig. Toch bijzonder om mee te maken zo’n privé shopping. Er mogen vanaf vandaag weer een beetje meer mensen in de winkels maar de op afspraak blijft. Ik loop met steeds meer verbazing op mijn snoet vaak door de omgeving heen en pret. En morgen naar de stembus om wijze mensen te kiezen die Nederland een beetje meer sjeu kunnen geven. Ik denk dat de Tweede Kamer Voorzitster de belangrijkste gaat worden met nog meer nieuwe sprekers van partijen in de Tweede Kamer. Meer sjeu in het leven, net zoals mensen jus over hun vlees doen, zoiets.