Fijn een festijn…

Het verkiezingsfestijn is weer achter de rug… Heel erg veel veranderingen zijn er niet en ik hoop dat in de nieuwe coalitie van drie, Groen Links een vierde onderdeeltje gaat worden van het geheel, alleen al om de gemiddelde leeftijd iets omlaag te brengen en om de afwezigheid van het rode blok iets te verzachten. Voor de rest is de totale uitslag een goede afspiegeling van ons landje, denk ik zo. Ik zat goed met mijn eigen pool des peilings en ik had alleen een paar extra zetels verwacht voor DENK en FvD. Ik heb voor mijzelf erg gelachen om de verdubbeling van 50+ en ik dacht dat eerst dat ze voortaan als 100+ door het leven zouden gaan… Mijn mooiste verkiezingsmoment was in Zwolle op een pleintje in een wijk. Ik ben bewust even stil blijven staan en zitten bij het flyeren van de SP met drie meter verderop op hetzelfde plein de mensen van DENK met de flyers. Mijn eigen bewuste werkelijkheid in beelden. Om mij heen stemden de mensen echt allemaal op verschillende partijen, erg leuk. Normen en waarden, meer defensie, de zorg en de afschaffing van het leenstelsel voor studenten waren wel wat punten om mij heen. Het motorblok zal er komen en om het motorblok zal de carrosserie komen van de oppositiepartijen. De wielen zijn toch echt de mensen in Nederland, zij beslissen uiteindelijk welke kant de auto op gaat rijden en welke wegen. Nou het belangrijkste lijkt mij dat het nieuwe verkiezingsvoertuig op zijn wielen blijft staan de komende tijd, misschien de wielophanging iets verstevigen? En hoe noemen we het nieuwe voertuig? De Rutte drie? En gaat het voertuig op aardgas, kolen, schaliegas, zonne-energie of windenergie rijden? En bij pech onderweg, welke verzekering is het beste? Vragen en vragen en vragen. Zal schaliegas trouwens het nieuwe aardgas gaan worden, met verzakkingen en bevingen? Vragen en vragen en vragen. En voor de rest hobbelt iedereen door en probeert er het beste van te maken, verkiezingsfestijn of niet. Ik heb zelf wat leuke dingen ondernomen en heel erg gelachen in de trein. De zon heeft mijn gezicht weer wat kleur gegeven en de krokusjes om mij heen kleuren de wereld ook vrolijk. Binnenkort naar de bloesem kijken en hoe mooi kan het allemaal zijn… Het verkiezingsfestijn gaat nu het voorjaarsfestijn worden, fijn.

Ik ben en ik schrijf…

Ik ben best druk met dingen en dan nog werken erbij ook… Genieten en gezelligheid maken het leven aangenaam, leuke dingen doen. Ik dans mij rot voor de ontspanning, zeker en het is nog gezellig ook met de dinnetjes. Een vriendin van mij vertelde dat zij niet meer aan sporten toe kwam vanwege het zorgen voor andere mensen. Beter een paar kilo teveel dan mensen laten lijden en in nood laten en plak deze tekst op de muur aldus Ingrid. Doen wat je hart je ingeeft, denk ik dan. Ik kreeg van een andere vriendin een speciaal voor mij gemaakte steen. Blauw en met de woorden live, love en laugh en met het vredesteken op de achterkant, zo lief. Mijn geluk zit in kleine dingen, zeker. Deze steen is te mooi om weg te gooien en dus maar geen nieuwe steen werpen om de wereld bewuster te maken. Er ontstaan in deze tijd toch wel de nodige nieuwe rimpelingen in watertjes en zo is het altijd gegaan in de geschiedenis. Ik kwam laatst mijn ex schoonouders weer tegen en even bijgekletst met deze lieve mensen. Denk je nog wel eens aan ons? Ja natuurlijk en jullie zijn lief en ja als ik in de buurt ben dan kom ik heus wel weer eens aan. Ik vind nog steeds de verhalen van de mensen om mij heen boeiend en de mensen komen ook gewoon naar mij toe, met het een kan ik wel iets en met het ander niets. Laatst hing mijn vork geruime tijd in de lucht voor mijn mond, sommige verhalen zijn te onwaarschijnlijk en toch echt waar. Mensen vragen ook soms aan mij hoe het wonen bij mijn ouders bevalt, sommige snappen er niets van en jammer dan voor deze mensen. Dingen lopen soms heel anders in het leven, bewust van. Ik logeer wel eens ergens anders en ik moet dan weer wennen aan de ontzettende hoeveelheid ruimte in een huis… Leven met wat je wel hebt en vindingrijk zijn… Ik zie mijzelf echt niet meer alleen in een huis wonen, gewoon niet nodig al die ruimte. Ik ben over het algemeen best blij en af en toe verdrietig omdat ik dingen niet begrijp en hoe zij gaan, vooral als andere mensen daar de dupe van zijn, ik kan daar nog steeds slecht tegen. Sommige karaktereigenschappen zitten er gewoon in en zijn moeilijk om te veranderen, ik ben zo, bewust van. Omdenken, om mijzelf lachen en naar buiten gaan zorgen dan voor het loslaten. O en schrijven natuurlijk of dingen met dinnetjes delen en lachen.

Verkiezingsstaart…

Maart roert zijn verkiezingsstaart…Voor zover ik het kan overzien negeert iedereen die gezellige dingen te doen heeft de verkiezingskoorts in Nederland. Ikke en wat mensen om mij heen hebben vooral veel pret. Dat er meer mensen naar de boeren en de vrouwen kijken dan naar een debat zegt genoeg. Ik denk vooral na over de vlakheid van het geheel. Er wordt weinig gesproken over de dingen in de wereld waar Nederland ook zeker mee te maken heeft of gaat krijgen, ikke als land first is de trend in het nu. En dat mensen nog steeds geen duidelijke antwoorden op hun vragen krijgen is ook opvallend. En als ik jong was dan zou ik denken dat het over veel dingen gaat maar niet over mij. Ik heb de kieslijst eens even doorgenomen en een paar provincies komen er toch wat magertjes af met mensen op de kieslijst. Misschien zijn het juist wel de gezelligste provincies met de minste mensen op de kieslijst, wie zal het zeggen. Alle partijen met al hun mensen gaan niet op een A4, zeker. Ik vond de nummer twee van de SP goed op de televisie, alles wat zij eruit gooide was zinnig. En de man op de televisie die nu dood wilde en nog niet oud was, ik dacht meteen, gooi religie en politiek uit elkaar en we komen weer wat stapjes verder, ach. De grootste afwezige is het internet en ik hoor weinig politici met een visie hierover. Als je vooruit wilt kijken dan zal er echt een ministerie van ICT nodig zijn en wel nu. Het leuke met zoveel partijen is wel dat heel veel mensen dus iets anders stemmen en het gevaar is dus dat er straks een kans bestaat dat mensen zich niet vertegenwoordigd gaan voelen als het er twee of vijf gaan worden in een coalitie. Ik denk dat het daarom toch een mix van alles wat zal gaan worden, voor de lieve vrede. Nou ja, misschien binnenkort een ander kiessysteem. Een referendum tussendoor zorgt ook wel voor de nodige ik ben het even kwijt reacties. En zo zoeken heel veel landen naar wat het beste is voor hun land en waar de meeste mensen mee kunnen leven… Ik vind het nog steeds een ontzettende boeiende tijd.