Het jaar 2012 uit

We zijn somberder dan ooit volgens het SCP. Als ik al die stralende mensen zie die vuurwerk ophalen, dan valt dit toch echt wel mee! Ik heb pas veel later begrepen dat vuurwerk gewoon hier in Nederland te koop was, ha ha! Ik wist niet beter dan dat de mannen dit uit België en Duitsland haalden, in de zomer al. Ook toen knalde het hard, maar niet zo hard dat de ruiten eruit vlogen. Maar er waren toen ook nog veel open grasvelden om de boel op af te steken. Nu ga je tussen de huizen en auto’s een plekje zoeken. Een gezamenlijk vuurwerk zou mooi zijn, maar zo ontneem je de jeugd weer het plezier van zelf afsteken. Voor vuurwerk is ook weer een optie: bewust afsteken zonder anderen kwaad te doen. Ook hierin zal het besef weer vanuit de mensen zelf moeten komen. En voor echt gevaarlijk vuurwerk, een plan maken om de invoer hiervan te voorkomen. Samen weer aan werken, dit kan toch niet zo moeilijk zijn. Als dit mislukt is inderdaad de enige uitweg een gezamenlijk vuurwerk. Oorzaak en gevolg……..bruggen slaan….knopen doorhakken.

Ook leuk is de top 2000 op de radio en televisie. Muziek van vroeger. Ik ging toch eens nadenken wat ik zelf op nummer 1 zou kiezen. Is best moeilijk want er is zoveel goede muziek gemaakt. Ik kom toch op Orchestral Manoeuvres in the Dark met het nummer Joan of Arc. Dit nummer gaf mij toen ik klein was troost. Music is my first love, gaat voor mij wel een beetje op. In goede en slechte tijden zoek ik er vaak muziek bij. Dit jaar heb ik het vooral gezocht in de muziek van Gers Pardoel, Ramses en Emeli Sandé. Ik blijf het knap vinden als je muziek kunt maken en dan ook nog iemand zijn hart ermee kunt raken. Ik hou van bijna alle muziek. Zelf zou ik het wel leuk vinden als de Acid House in 2013 weer terug zou komen! (Can you feel it!)

Mijn laatste schooldocente zou trots op mij zijn, want ik heb een reflectieverslag gemaakt van mijzelf over het afgelopen jaar. Persoonlijk ontwikkelingsplan en plan van aanpak. Vooruit kijken is het motto. Ik heb een bizar jaar achter de rug waarin verleden en heden toevallig weer samen gingen. Dit jaar was voor mij een groot leerproces. Hoe het niet moest en hoe het wel kan. Ik ben bewust terug gegaan naar het 0 punt door bijna al mijn zekerheden op te zeggen. Nu werk ik vanuit het 0 punt weer naar de weg omhoog. Er zijn heel veel mensen op mijn pad gekomen. Mensen hebben geprobeerd mij richtingen op te sturen en ik heb heel veel opgestoken van deze mensen.

Vier vrienden hadden het juist met hun adviezen aan mij. 1: blijf dicht bij jezelf. 2: volg je eigen weg, er zullen mensen zijn die jou hiervan af willen brengen, niet naar luisteren. 3: jij beslist zelf wat je doet en niemand anders, werk naar je doel toe en stel dit indien nodig bij.  4: wijk van een bestaand pad af, volg je hart, kijk omhoog, sta open voor iedereen en weet dat je het niet alleen hoeft te doen. De 5e en 6e zijn van mijzelf: hard werken en dan kom je er wel en je bent nooit te oud om te leren.

Ze hadden gelijk en iedereen die aan mij heeft getwijfeld dit jaar had ongelijk. Ik ben nu een bewuste autodidact en ik leer op dit moment van alle mensen om mij heen en ik zal zien waar mij dit gaat brengen. Een kruising tussen politiek, journalistiek en economie. Langs de zijlijn zie je zoveel meer. Mijn doel is niet om er rijk van te worden, ik hoef geen sponsor en dat soort dingen. Op eigen kracht iets doen en doen wat je ligt en wat leuk is, dat is het belangrijkste! Wat geld is leuk, maar dat mag nooit de hoofdmoot zijn.

Het meest positieve wat dit jaar mij heeft gebracht is, dat ik kan schrijven! Schrijven is super leuk! Dit pakt niemand mij meer af. Ik hoop volgend jaar een boek af te kunnen hebben. Mijn politieke programma krijgt ook al vorm en ook dit is super leuk om te doen. Ik help mensen en laat ze af en toe lachen en bewust worden van. Altijd met mijn eigen visie en mening met een knipoog, die niemand over hoeft te nemen of te delen, je ziet maar! Ik moet mij nog van een heleboel bewust worden, maar komt tijd komt raad.

Genoeg over mijzelf! Iedereen die mij heeft geholpen dit jaar, bedankt hiervoor en heel de wereld wens ik een goede bewuste jaarwisseling toe!

 

Generaal pardon voor kraaien

Sinds twee dagen zit er de hele  tijd een nummertje in mijn hoofd. Una Paloma Blanca van de George Baker Selection. Het nummer staat voor vrolijkheid en vrijheid. Witte duiven. In 1977 liet de Amerikaanse ter dood veroordeelde Gary Gilmore, het lied spelen op zijn gang naar de executie.

Toevallig kwam ik een berichtje tegen over vogels, kraaien. De 23 huiskraaien in Hoek van Holland mogen niet zomaar worden afgemaakt. Door een uitspraak van de rechtbank in Den Haag, heeft de kraaienkolonie uitstel van executie gekregen. De definitieve uitspraak volgt later. De kraaien zitten al sinds ongeveer 1997, rond het station van Hoek van Holland. Ze komen uit Azië en zijn met een schip naar Nederland gekomen. Volgens de provincie Zuid-Holland horen de dieren hier niet thuis. Ze vormen een mogelijke bedreiging voor andere diersoorten hier. De Faunabescherming heeft de rechtszaak aangespannen. De kraai staat immers op een lijst van beschermde diersoorten.

Generaal pardon voor de kraaien? In collectief verband, in een keer een verblijfsvergunning voor de hele groep? Ze verblijven hier al 16 jaren, spreken onze vogeltaal, kunnen al Una Paloma Blanca fluiten met hun schorre stem, hebben geen strafblad en geen oorlogsmisdaden begaan.

Zijn we met zijn allen van de pot gerukt om dit soort dingen voor de rechter uit te vechten? Volkomen doorgeslagen, ik kan er niets anders van maken.

Echte rechtszaken is geen tijd en aandacht meer voor. Rechters kunnen het werk niet meer aan. Onlangs vernam ik nog dat iemand zijn rechtszaak teruggetrokken heeft bij de rechtbank omdat de rechters geen tijd hadden om zich goed in te lezen. Hoe zot kan het zijn. Gek dat er mensen onterecht in het gevang komen, nee hoor! Het Europese Hof begint zo langzamerhand ook door te krijgen dat er iets niet helemaal goed gaat met ons rechtssysteem.

Zo ken ik uit eigen kring, ook een verhaal van een stel die uit elkaar gingen en voor elk wissewasje naar de rechter gingen. Ik verzin dit echt niet, maar het ging op een gegeven moment over de handdoeken van de gespaarde benzinezegeltjes. Wie daar recht op had. Je zal als rechter in de avond thuiskomen en je vrouw vraagt: “hoe was je dag schat?” Ik zou geeneens antwoord durven geven. Bewust worden van dat je dit soort dingen ook samen rondom een tafel kunt oplossen met desnoods vrijwilligers erbij. De rechtbank kan ook bewust dit soort zaken niet aannemen.

Als er nu ook nog een vluchtelingenkerk voor de kraaien gaat komen dan stop ik per direct met schrijven en stap ik zelf op een schip naar Azië toe. Ik neem dan natuurlijk wel de kraaien mee.

 

Champignons nemen de politiek over

Ik ben een slecht mens. Ik moet mij diep schamen. Wat heb ik gedaan? Ik heb de dag voor Kerst nog even snel een doosje champignons gekocht bij AH. Ik was mij er niet van bewust, dat er geen goed keurmerk op zat. Dat mijn champignons, die ik zo lekker heb zitten op te smikkelen, door Oost-Europese plukkers tegen een hongerloon in het doosje zijn gedaan. Ik schaam mij diep!

Misstanden in de champignonteelt. De Keuringsdienst van Waarde en Faire Produce proberen hier iets aan te doen. Daar zijn ze ook voor in het leven geroepen. En toch voelde minister Asscher zich ook geroepen om hier iets over te schrijven. Hij roept op om eerlijke champignons te kopen. “Zoiets kan toch niet in Nederland.” En “Middeleeuwse toestanden.” Aldus minister Asscher.

Moeten wij niet de economie stimuleren? Welnee, gewoon die klanten bij AH de deur uitjagen. Even niet op de kleintjes, pardon, klantjes letten. En hebben wij niet wat andere probleempjes in de politiek om ons het hoofd over te breken? En wat is nou het champignonprobleem? Gewoon alle lonen gelijktrekken, we zijn toch een Europa? Misschien kan er nog wat geld naar Polen voor de aanvulling van de lonen? Zoiets kan toch wel in Nederland, net als in de Middeleeuwen? De Middeleeuwen was ook de tijd van bewustwording en elkaar helpen en bijstaan!

Graag zou ik van mijn lezers ook willen weten hoe ik zelf bewust het verschil kan zien tussen een eerlijke en oneerlijke champignon zonder doosje. Ik had vandaag bij een andere supermarkt weer een doosje champignons gekocht, maar zag geen verschil met die uit het doosje van AH? Heeft een eerlijke champignon een lachende smiley op zijn kop? Kunnen ze praten en zeggen waar ze vandaan komen? Wie ze geplukt heeft en wat er op het loonstrookje van de plukker staat? Of heb ik de LOI cursus praten met champignons gemist? O nee, die was alleen in het Pools…………….

Idee om Vader Abraham weer van stal te halen?   

Waar komen jullie toch vandaan? Waar de champignonplukkers staan.

Hebben jullie ook een eigen taal? Ja, maar die spreek jij niet, dus baal.

Doen jullie iets wat wij niet kunnen? Ja, want wij kunnen de PvdA goed runnen.

Dit is een lied met een leuk refrein. Wij zijn wit en Poolse lonen zijn klein.

Lalalalalalalalalla……..

Nog even iets anders, in Amsterdam en Haarlem was ik bij de supermarkt Marqt. Zij vinden het belangrijk dat het eten elke dag echt is. Het eten is oorspronkelijk, gemaakt met respect voor de omgeving, echt vers, met bezieling gemaakt en echt lekker. Een deel van de producten die verkocht worden is biologisch. Als je eens zo’n winkel ziet dan kan ik je aanraden om er eens naar binnen te gaan, echt geweldig. Bewust goed bezig en vernieuwend. Nadeel is dat bijna alles duur is. Als ik al mijn boodschappen daar zou halen, dan loop ik binnen twee maanden bij de voedselbank. Maar af en toe iets daar halen is ook goed, zo kan ik mijn slechte champignon gedrag weer wat goedmaken. SMILE!

 

Dieren zijn niet zo dom

Gisteren was ik op een feestje en daar liet ik wat ballonnetjes op. Toen ze door hadden dat ik er wel eens over kon gaan schrijven, viel het even stil. Stil maar hoor, als ik iets heb geleerd dit jaar, dan is het wel dat je niet alles kunt zeggen en opschrijven. Gelukkig zijn er altijd nog de dieren, die nog niet kunnen praten en waar ik dus gewoon over mag schrijven. Dus gewoon even een leuk bewust stukje in deze sombere dagen.

Uit een stal in Houten was een kudde koeien ontsnapt. Na drie kilometer lopen doken ze de gracht in. Geweldig toch? Leuk berichtje! En ik zei nog zo, geen bommetje! Ik moet er zelf niet aan denken om midden in de nacht drie kilometer te moeten lopen, maar meerdere poten maakt lopen licht. Het zou nu winter moeten zijn  maar het is nat en zacht. Dus die beesten denken ook, hup naar buiten met die geit, o nee, koeien. Net als dat paard van de week, lekker even zwemmen. Als we maar voor het melken weer terug zijn op de boerderij. Maar ook koeien hebben geen privacy meer en dus werden ze gezien. Ik zou als ik een koe was, het de volgende keer bij de badkuip op de boerderij houden. Lekker dichtbij en de kans op ontdekking is kleiner. Wel op je beurt wachten, de zeep en spons doorgeven en je eigen haren uit het putje verwijderen.

En in China is een aquarium gebarsten. Dit aquarium stond in een druk winkelcentrum toen het glas brak. De tienduizenden liters water kwamen als een vloedgolf over de bezoekers heen. Alleen wat  mensen gewond, viel mee. Erger is dat haaien, schildpadden en vissen om het leven zijn gekomen. Achterstallig glas onderhoud. Nou ik denk dat die haaien het gewoon zat waren en de rest van de dieren hebben opgestookt om net zolang tegen dat glas op te beuken totdat het stuk zou gaan. De Chinese economie draait niet zo lekker en ze zagen de bui al hangen dat ze naar een kleiner aquarium zouden moeten. Of erger nog, verkocht zouden worden op een veiling omdat het winkelcentrum failliet zou gaan. Deze dieren hebben bewust voor een dierenopstand gekozen en gestreden voor wat ze waard waren. En soms bekoop je dat met de dood. Alleen een plein ontbrak.

En je zal maar een kameel zijn en in het Friese Kollum wonen. Oud- voetballer Andy van der Meyde zou daar zijn boek signeren. Omdat er een kameel in zijn boek voorkomt, kwam iemand daar op een geweldig idee. Laat hem een ritje op een kameel rijden! Maar de Partij van de Dieren kwam tegen die reclamestunt in verzet. Het ging dus niet door. Nou ben ik een kamelen deskundige, ik ben ooit een keer door zo’n beest belaagd. Het beest vond mij zo leuk, dat ie steeds vriendelijk aanviel. Hetzelfde gedrag dat Andy van der Meyde vroeger met voetbal en vrouwen had. Aanvallen! Kijk, als je nou niet kunt rijden? Maar dat kan bij Andy het probleem niet zijn. Kameel een slechte dag en Andy een slechte dag, het had zo leuk geweest. Misschien een leuk nieuw programma voor SBS? Springen vanaf kamelen of met kameel en al van de duikplank springen? O nee, mag niet van de Partij van de Dieren.

 

Wat gaat er in zo’n hoofd om?

Zo de Kerstdagen zijn weer om! Er is niets veranderd, behalve dat heel Nederland bewust of onbewust weer wat geld lichter is. Iedereen heeft gezellige dingen gedaan en heeft zijn best gedaan om er iets van te maken. Alhoewel?

Opvallende berichtgeving deze Kerstdagen, vond ik een paard in Budel dat een zwembad was ingegaan. Ze weten niet hoe het paard erin terecht is gekomen. Dankzij de brandweer en een dierenarts is het goed afgelopen. Wat zal er dan in het hoofd van zo’n paard zijn omgegaan? Dacht ie: lekker weertje, laat ik eens een duik nemen? Of: ik heb geen schaatsen, dus voordat het water bevriest ga ik maar even zwemmen? Of gevalletje van aandachtstekort? Of geschrokken van vuurwerk?

Ook opvallend, dat een 93 jarige man gewond is geraakt bij een woningoverval. En een man in een scootmobiel mishandeld en beroofd. En woninginbraken tijdens de Kerstdagen. Wat gaat er dan in je hoofd om, als je dit soort misdrijven pleegt?

Zelf vraag ik mij af, wat gaan we doen met de Kerstdagen? Ik kom dan op een filmpje pakken, een alleenstaande vriend laten aanschuiven aan tafel en wat eten met familie.

En ook al heb je niet veel geld, dan kun je toch met de Kerstdagen altijd wel ergens aanschuiven als je dit wilt. Of je kijkt televisie of leest een boek. Of je bedenkt iets anders leuks.

Wat gaat er dan in je hoofd om, als je bedenkt dat je eens een 93 jarige man gaat beroven? Is dat: hij is oud en heeft lang genoeg van zijn centjes alles kunnen doen? Of: hij is zwak en ik ben sterk? En als je een man in een scootmobiel beroofd? Wat zullen we eens gaan doen met de Kerstdagen? Het moet wel iets zijn waar we het nieuws mee halen hoor! Wat gaat er dan in je hoofd om? Is dat: hij kan toch geen kant op? Of ze gaan hem toch korten volgend jaar, laten wij dat nu alvast maar doen? En inbreken tijdens de Kerstdagen? Mijn moeder zegt dat ik meer naar buiten moet, bij mijn games vandaan? Lekker de frisse buitenlucht in en ondertussen kijken wie er weg zijn met Kerst? Wat gaat er toch allemaal in die hoofdjes om?

Wij zijn naar de film The Hobbit geweest. Gaat ook over goed en kwaad met dwergen, elfen, aardmannen, draken en adelaars De film is vooral na de pauze erg goed. Lekker genieten met je 3D bril op je neus.

Misschien toch volgend jaar een project X Christmas feestje organiseren voor alle mensen die de hoofdjes leeg willen maken van slechte gedachten? Paarden zijn ook welkom!

 

TV, computer en telefoonloos met Kerst en TL licht

De dag voor Kerst kreeg ik onderstaand bericht binnen. Voor alle duidelijkheid, haar man is dit jaar overleden. Natuurlijk wil ik dit bewust delen, geen probleem.

Ben je bij KPN met je computer, interactieve tv en met je huis telefoon etc. Doe ik een contractovername omdat ie op mijn mans naam staat. Helaas is hij er niet meer. Kom je thuis, is er niets meer wat werkt. Hebben ze het contract beëindigd. Duurt enkele weken voordat alles weer is aangesloten. Wat een stelletje eikels of eikelientjes. Ben enkele uren aan het bellen geweest. Excuses en sorry’s en sterkte. Nou ik zet de deur maar open want daar zit mijn huis al vol mee. Voorlopig alleen mobiel bereikbaar dus. Gelukkig heb ik nog een Kerstgedachte, anders had ik ze door en door afgemaakt. De klungels.

Aldus.

KPN doet het ook al niet lekker op de beurs. De dividendduitbetaling over 2012 en 2013 wordt teruggeschroefd. De aandeelhouders zullen ook niet blij zijn met KPN.

Rest mij natuurlijk nog de vraag, wie heeft er nog vertrouwen in KPN? De bovenstaande vrouw, heeft dit terecht niet meer.

Het kan altijd nog erger, bij een internetbedrijf in lampen. Je zult maar een TL lampenbak hebben uitgezocht. Lekker handig, bewust via internet bestellen vanuit je luie onverlichte stoel. Bij binnenkomst blijken de twee meegeleverde TL buizen stuk te zijn, aan diggelen. Na contact met de leverancier worden er twee nieuwe TL buizen met de pakketdienst gebracht. De pakketbezorger kwam al rinkelend aanlopen met de lange doosjes. De TL buizen staken zelfs al een beetje uit de doos. Hij mocht al rinkelend, weer terug naar de auto met de TL buizen. Weer contact met de leverancier. En nu komt het, het antwoord van de leverancier van deze TL buizen: “is ook zo moeilijk in te pakken voor ons!”

Ik herhaal het nog even: “is ook zo moeilijk in te pakken voor ons!”

ZET HET DAN NIET OP JE WEBSITE OF ZORG DAT JE HET GOED INPAKT! DENKEN EN OPLOSSEN EN KLANTBEHOUD. DIT BEDRIJF GAAT HET NIET REDDEN, HIER HOEF JE NIET VOOR GESTUDEERD TE HEBBEN OM DIT TE VOORSPELLEN!

De leverancier heeft het geld van de lampen teruggestort op de rekening.

Na het lezen van dit alles was ik even bewust nijdig, maar niet voor lang. Het is tenslotte 2e Kerstdag.

 

Fijne Kerstdagen allemaal!

Dit jaar doe ik niet aan Kerstkaarten versturen. Bewust geen zin in en de mensen lezen mijn goede wensen hier wel.

Een vel Kerstpostzegels met hierop 20 stuks, kost nu 8 euro. In 2011 was dit 7,20 euro, in 2010 was dit 6,80 euro en in de jaren hiervoor zelfs 5,80 euro. Bij een prijsstijging volgend jaar verwacht ik gratis Kerstkaarten erbij, mag wel een keer voor die prijs.

Voor de mensen die de gulden nog hebben meegemaakt. Een vel Kerstpostzegels van 8 euro is 17,63 gulden. Vroeger kocht je een patatje met voor 2,75 gulden. Dus een vel Kerstpostzegels nu, daar kocht je vroeger bijna 6,5 patatjes met voor. Hier kon een gezin van 6 personen een avond van eten. Die goeie ouwe tijd, zou Geert Wilders zeggen.

De Kersttoespraak van Koningin Beatrix was voor Kerstmis alweer uitgelekt. De toespraak gaat over vertrouwen, hoe toepasselijk. Zal ze er vertrouwen in gehad hebben, dat ie niet te kraken was? Zoiets als het elektronische patiëntendossier?

Gisteren was ik onder de bejaarden. Dan besef je pas hoeveel mensen alleen de Kerstdagen doorbrengen. Geen familie en kennissen meer en wat er nog leeft is druk of te oud om te komen. Een demente vrouw zag een schoorsteen met daarin een man en twee vrouwen, ik zag dit helaas niet. Misschien kun je maar beter heel oud en dement zijn, zodat je niet snapt dat je alleen bent met Kerst? Overigens kun je maar beter dement zijn als je in het verzorgingshuis zit waar ik was. Gevalletje van leidinggevenden die geen verstand hebben van hoe het er op de werkvloer aan toe gaat. En niets aannemen van het personeel op de werkvloer. Alle neusjes staan verschillenden kanten op. Neem dan ook nog al het onbegrip voor de zorg vanuit de politiek. En als laatste, de soms stront vervelende familie en kennissen van de bejaarden. Die als ze eens komen, lak hebben aan alle regels. Ik neem mijn Kerstmuts af, voor het personeel die daar met het hart blijven werken. 

Buiten de bejaarden om zijn er nog heel veel mensen eenzaam met de Kerstdagen. Ook zijn er veel mensen gewoon aan het werk met Kerst. En er zijn nog steeds landen waar de oorlogen/opstanden gewoon doorgaan met Kerst, met alle slachtoffers van dien. Alles lijkt op een gewone dagelijkse dag dus.

Hoe dan ook, ik sluit positief af en ik wens iedereen in de wereld:

Frohe Weihnachten, Buon Natale, Feliz Navidad,

Merry Christmas enzovoorts……..

FIJNE KERSTDAGEN! 

Doe de leuke dingen en doe ze met liefde en bewust.

 

Tijdwinst en Kerstdrukte en het Cobra Museum

Er zijn steeds meer huishoudens met twee auto’s of meer in ons landje. Zal best, komt ook door alle kinderen die langer thuis blijven wonen omdat ze geen woning krijgen of kunnen betalen. Maar volgens mij is de belangrijkste reden de tijdwinst. Ik maak zelf regelmatig gebruik van het openbaar vervoer en de auto. En bijna altijd ben ik ergens sneller met de auto.

Gisteren ben ik vanuit mijn dorp naar de stad gegaan met het openbaar vervoer. Goedkoper en sneller, in dit geval sneller door de Kerstdrukte. En goedkoper doordat de parkeertarieven sky high zijn in de stad. Bewuste keuze gisteren.

De bushalte was vlakbij mijn eindbestemming: het Cobra Museum in Amstelveen bij het winkelcentrum. Hilarische toestanden daar op koopzondag! Een verkeersregelaar die het overzicht totaal kwijt was. Ik heb een gehandicapte jongen in een rolstoel helpen oversteken anders had hij er nu nog gestaan. En hij moest naar een kerkdienst en dankzij mij was hij nu voor het zingen de kerk binnen. Later in de koffiecorner van het Cobra Museum had ik een mooi uitzicht op de verkeerschaos. En zoals gewoonlijk had ik de verkeerssituatie weer goed ingeschat, zwaailichten, sleepwagen, er waren ongelukken gebeurd. Fantastisch toch! Ga je Kerstboodschappen doen op zondag en kom je terug met een whiplash en zonder auto! De verkeersregelaar werd vervangen door politieagenten. Tot ver in de middag was het een verkeersdrukte bij winkelcentrum Amstelveen en bij de parkeergarage. De economische Kerstman heeft staan te soppen in zijn Kerstpak van deze koopdrift! Ho, ho, ho, Merry Christmas!

Maar weer even terug naar mijn doel van deze zondag: het Cobra Museum. Mijn vriendin uit Amsterdam was al in het museum. Ja sorry, te laat, maar ik moest even een gehandicapte jongen helpen met oversteken…….

Toch hadden we ons bezoek aan het museum slim bekeken, want er waren hooguit tien bezoekers. Heerlijk, dank u wel politiek met de invoer van koopzondag!

Bram Bogart heeft er weer een fan bij sinds vandaag. Gedurende de jaren 1946-1950 experimenteerde Bram Bogart in Zuid-Frankrijk met het direct opbrengen van ongemengde kleuren en het mengen van verschillende verfsoorten om zijn doeken van een cementachtige huis te voorzien. Ik vond vooral de blauwwitte doeken prachtig. Deze doeken verwijzen naar zijn geboorteplaats Delft.

Een prachtig museum, zeker de moeite waard en ook nog betaalbaar! En nee, ik ga het vandaag eens niet hebben over de sponsoren van dit museum. Vandaag was de bewuste dag van Bram Bogart. Delfts blauw, ik hou van jou!

 

Subsidie en anders en angst

Het Metropole Orkest krijgt de komende jaren 16 miljoen euro subsidie en kan tot 2017 blijven voortbestaan. Als je dan kijkt wat de kaartjes kosten dan is dat toch schrikken. Muziek zou voor ons allemaal moeten zijn toch? Ze geven 7 januari een concert in Amsterdam en die kaarten zijn vanaf 26,75 tot 38,00 euro. Wie geeft mij wat subsidie om naar zo’n concert toe te gaan? De prijzen moeten voor iedereen gewoon omlaag!

Het kan ook anders, ik was afgelopen week in Aalsmeer bij “A Warm and White Christmas” in Crown Theater Aalsmeer. De vroegere pretfabriek en televisiestudio’s van Aalsmeer. Stichting Crown Theater Aalsmeer wordt volledig gerund door vrijwilligers. Dankzij hun enthousiaste inzet is het succes van dit theater mogelijk. Deze show was met zang van o.a. Margriet Eshuijs en Maarten Peters en met het orkest Timbre Divers.  Ze zullen er met zijn allen bijna niets aan verdienen, schat ik zo in, maar de intentie is goed. Opvallend is dat ik naast mensen uit Amstelveen zat en die waren teleurgesteld. Waarom? Nou we zijn verwend met mooie decors en A-klasse zangers enz. Dus de grote producties. En dan valt zo’n “gewone” voorstelling een beetje tegen. Tja, zo denken de mensen tegenwoordig. Alles moet sneller en mooier. Ik heb bewust genoten deze avond van het mooie vioolspel en van de andere muzikanten van het orkest.

Ik stelde een vriendin voor om naar de tentoonstelling van Toetanchamon te gaan. Haar antwoord was, “dat ze 16 euro veel geld vond voor een kaartje en dat het niet eens echt was.” Het zijn allemaal replica’s en de geschiedenis kun je ook in een boek lezen of op internet. Zij wees mij hier bewust op en ik vond dat ze helemaal gelijk had. We gaan dus ergens anders heen.

En dan nog even over de schietpartij in Amerika. Kinderen gaan bewaken met geweren. Een vriendin van mij met kinderen was in deze mijn ervaringsdeskundige. Volgens haar kun je beter beginnen met de aanpak van de schietende videogames die kinderen spelen. De leeftijd voor die spellen is vanaf 16 tot 18 jaar maar de ouders kopen deze spellen gewoon voor de kinderen. De ouders moeten zich ervan bewust worden dat die leeftijd er niet voor niets is. Nadenkertje, maar hoe dan ook, idioten blijven er altijd bestaan.

En dan nog de politiek. Opvallend dit jaar is, dat steeds als er iets was gebeurd, ik steeds hoorde: de Tweede Kamer is hier erg van geschrokken…… Kunnen we voor 2013 een andere  zin gaan bedenken? De Tweede Kamer zal er alles aan doen om een oplossing te gaan bedenken, zodat dit minder of nooit meer gaat gebeuren. Lijkt mij een goede zin en klinkt ook lekker voor de camera? Je kunt ook bang zijn in de politiek. Diederik Samsom is bang dat dit kabinet de rit niet zal uitzitten. Kan iemand aan Diederik gaan uitleggen dat in tijden van crisis het volk behoefte heeft aan vertrouwen en daadkracht. Diederik, je maakt zelf ook deel uit van het volk en je mag best angst hebben. Maar mensen hebben óók jou gekozen omdat ze dachten dat je het kon. Angst is een slechte raadgever.

De samenleving is inderdaad aan een bewuste grondige herziening toe, komt goed, geen angst.

 

De wereld is er nog, postcodeloterij, asielzoekers en lot

Hé, hallo, we zijn er nog met z’n allen! Niet dat ik dacht dat we zouden vergaan, maar toch. De mensen hebben weer lol gehad en daar gaat het om. Het Parool begon gisteren met de datum van vrijdag 31 december op de voorpagina, had iemand bij deze krant “buitenaardse informatie”? Mag ik de bron weten dan? Het was trouwens wel mistig gisteren. Ik denk dat de Maya’s een hele andere boodschap hadden. Kom met je hoofd uit die mist en ga bewust worden van. Ga zelf nadenken en werk mee aan de omwenteling zodat deze positief gaat uitvallen. Dat moeten ze al hebben voorzien in die tijd. Volg gewoon bewust mijn weblog en ik help je door de nieuwe tijd heen, geen kalender voor nodig.

Ik kreeg een brief van de Postcodeloterij met hierin een Kerstkaart en een gelukscode bon. Op de geluksbon een metalen muntje van 48 miljoen euro. Ik weer in de belhouding. Ik kreeg een bandje met de volgende boodschap: “de wachttijd is langer dan dat u normaal van ons gewend bent”. Na ongeveer 3 minuten was ik “live”. Mijn eerste vraag was hoelang de wachttijd normaal bedraagt: 30 seconden tot 1 minuut. De drukte kwam nu door de brief die ik ook had ontvangen en door de eindejaarsdrukte. Oké, duidelijk.

Vraag twee was om mijn adresgegevens uit hun bestand te halen. Dit kon en over 2 maanden ontvang ik geen post meer. Dit omdat er kans bestaat dat er nog wat “vooruitwerk” post bij de drukker is.

Vraag drie: wie betaalt dat muntje wat erbij de post zit. De helft van het bedrag van je lot gaat naar de goede doelen en de andere helft van je lot is de prijzenpot en alle marketing dingen. Oké duidelijk weer. Wees je er dus van bewust dat de helft van je lot naar de goede doelen gaat en de andere helft van je geld o.a. in post en muntjesvorm dus bij mij op de deurmat ligt. Mag ik iedereen die meespeelt, hiervoor hartelijk bedanken.

Tegenwoordig kijk ik eerst, voordat ik aan een goed doel geef het jaarverslag van het goede doel in. Altijd leuk om te zien wat de directeur verdient. Ik sprak laatst iemand die met de collectebus langs de deuren loopt. Volgens haar geven de mensen niet of veel minder. Mensen kijken bewust waar hun geld blijft. Sociale controle op goede doelen, niets mis mee.

Ook opvallend in het nieuws is dat de Nederlandse Vereniging van Journalisten een klacht heeft ingediend, tegen het politieoptreden tijdens de ontruiming van het vluchtelingenkamp in Den Haag. Alle pers moest namelijk achter een afzetlint staan en kon door de rij van politiebussen niets waarnemen. Dit is in strijd met de vrijheid van nieuwsgaring. Goed bezig!

Het zou fijn zijn als er ook nog ergens budget zou zijn, om een journalist naar Somalië te sturen. Om te onderzoeken of het daar inderdaad veilig is voor de vluchtelingen, weten we dat ook weer zeker.

En wat is er in hemelsnaam met de paus aan de hand? Opnieuw spreekt hij zich uit tegen homo’s. Ze zouden de essentie van het menselijk wezen vernietigen.

Volgens mij is de essentie van de mens, dat ieder mens uniek is en in alle vrijheid verantwoordelijk is voor zijn eigen daden en zijn eigen lot. Dus in deze context is de uitspraak van de paus, een unieke vrije daad en hiermee bezegeld hij zijn eigen lot.

Lot? Idee voor een nieuwe loterij? Hoofdprijs: je mag de nieuwe paus worden.