Hoera vandaag!

Het is vandaag 14 april en dus mijn verjaardag. Ik zat laatst in de auto en ging over een weg dwars door de polder en toen ging er naast mijn auto een tijdje een witte zwaan met mij mee vliegen. Het was heel erg bijzonder en er gebeuren wel meer bijzondere dingen de laatste tijd in mijn leven. Ik ga inderdaad weer een andere kant op in mijn leven mocht de zwaan daar voor staan. De uitjes met Dora zullen nog wel blijven maar niet meer zo vaak als anders. Er gaan dingen verdwijnen en er gaan andere dingen voor in de plaats komen. Kortom, het gaat weer een grote verrassing worden. Voor vandaag een gewone dag met taart en felicitaties. Mijn verjaardagswens is een wapenstilstand voor komend paasweekend overal waar oorlog is nu. En beter nog, stop met oorlog en ga eens een mooiere wereld maken met zijn allen. Wensen mogen altijd, zeker op mijn verjaardag…

Boom, appels, appelsap…

We hebben twee dagen de boel bekeken van Zaltbommel tot Tiel en van Zaltbommel tot aan Culemborg. In Zaltbommel stond een beeld aan het water van hoe hoog het water een keer was gekomen. En verder waren de kerken daar dicht. Jip en Janneke zouden ook vast zeggen dat er wel erg veel auto’s in het centrum reden. De grote kerktoren die wij altijd vanuit de trein zagen was wel mooi van de buitenkant van dichtbij en pret. We hebben verder langs de Waal gelopen en naar de grote boten gekeken, altijd leuk. Er zitten daar best een paar mooie natuurgebieden en de strandjes langs de Waal blijven leuk. Er stond bij Hurwenen een oude schoorsteen van een voormalige steenfabriek nog overeind en daar zat een ooievaarsnest in, echt mooi om te zien. We hebben een leuk ritje gemaakt naar Tiel en onderweg de bloesembomen bekeken. Ik kreeg zelf gemaakt appelsap en dat was wel even anders dan het spul uit een pak in de winkel, erg lekker. We hebben op de reis terug naar huis een wandeltocht gemaakt over een landgoed, Mariënwaerdt. Ze hadden daar ook een winkel en een fles echte appelsap gekocht voor thuis. Het oude centrum van Culemborg stond nog op onze lijst en daar de logeerpartijboel afgesloten op een terras met een gebakje alvast voor mijn komende verjaardag. Ik ga weer een week lang gebak eten met vriendinnen en pret. Het was vooral een leerzaam weekend en wat is Nederland mooi. We hebben nog een uitje gepland staan voor een paar dagen naar Spanje dit jaar, stond al langer vast. Ik vrees dat die niet door kan gaan in verband met de houdbaarheids-datum van de vaccinaties. En om voor een paar dagen op vakantie naar Spanje een test te moeten doen en papierwerk te moeten invullen gaat hem echt niet worden bij mij, is geen vakantie en geen nieuw normaal bij mij waar ik aan mee wil doen. Dus dan blijven we maar in eigen land en pret.

Logeerpartijtje…

Ik mocht mee met mijn reismattie Dora uit logeren bij aardige mensen in de Bommelerwaard. Een gebied voor mij totaal onbekend en het gebied van de fruitbomen. We gingen voor de bloesem maar de meeste bomen moesten nog uitkomen. De heenreis begon voor ons in Leerdam. We gingen naar het glasmuseum en ik vond het tot mijn grote verrassing erg interessant. Ik had er nooit zo bij stil gestaan dat alle jaren hun eigen glaswerk hadden. Ik herkende inderdaad de theekopjes van mijn moeder en de vazen van mijn oma aan de jaren die bij het glaswerk stonden. Er ging een wereld voor mij open, de wereld van het glas. De glasfabriek is er nog in Leerdam maar de glasblaasafdeling is weg. Ze hebben nu in het dorp een ruimte waarin glasblazers hun kunsten laten zien. We zagen hoe een vaasje gemaakt werd. We hielden het er alleen niet lang uit binnen vanwege de warmte en de rook. Ik vond het een prachtig plaatsje Leerdam en de gedichten op de brug waren mooi zeg! En jammer dat de dichteres niet meer leeft, erg jong overleden. De Linge loopt door het plaatsje heen en er was ook een rondvaartboot. De Zuidwal met de Muizentorentjes, schattig en kortom wij waren aangenaam verrast in Leerdam! En toen verder naar het land van Maas en Waal, ik had een eigen liedje gemaakt voor onderweg in de auto met een quiz erbij en we hadden grote pret. Onder de bewolkte hemel in de zilveren automobiel, Dora en Inkie doen weer eens debiel en we praten en we zingen en we lachen en hahahahaha daar bij de Waal. Ik moest bij Bommelerwaard aan Olivier B. Bommel denken, ook zoiets raars. Nou we mochten in een huisje slapen onder aan een dijk en met 3 kippen in de tuin. Er stond dan ook een doosje met 4 eitjes voor ons klaar, erg leuk. Het was weer een leerzame glas dag.