Het beste voor…

Het beste voor mijn ouders is net politiek bedrijven… Wat is het beste voor mijn moeder en wat is het beste voor mijn vader? En wat willen zij zelf? En is het haalbaar? Ik heb met de rollator door het huis gelopen om de knelpunten te zien en om ze op te lossen en samen met mijn vader het huis moeder bestendig gemaakt en pret. Ik had een visie voor mijn moeder en ik moest eerst een medestander vinden en zie daar, de aardige arts. Met argumenten de rest van het gezin overtuigen en na enige tijd stonden alle neuzen dezelfde kant op na inlevering van twee van mijn visie punten. Mijn verlies nemen want doordrammen heeft geen zin en bijstellen kan altijd nog. De toekomst zal het leren en het is hun leven, bewust van… In het kader van het beste voor de provincie was er stemmen de afgelopen week en het land was in schok na de uitslag. Ik niet want ik huppel onder en tussen de mensen door en dan neem je waar dat FvD en GroenLinks leven en pret. Ik ben ook van de filosofie en ik zei spontaan tegen iemand dat ik de speech van Baudet mooi vond. Ik kreeg meteen geschokt een uitgebreide uitleg terug met waarom de speech niet mooi was… En daar sta je dan als U26 stemmer, ja mijn stem ging nu naar de enige provinciale partij op de lijst. En ik mocht ook al niet in de zaal bij Jinek om te laten zien hoe een U26 stemmer eruit zag, weeeeeehhhh. Het zijn bijzondere tijden, bewust van… Ik zou bijna vergeten dat de lente is begonnen de aflopen week en de witte en roze bloesembomen zijn prachtig aan het uitkomen overal. Hier in de buurt staan allemaal narcissen en met een zo’n gele struik op de achtergrond is het een plaatje. Het werkt af en toe bijzonder lekker om de wereld om mij heen even buiten te sluiten en om te genieten van de mooie dingen om mij heen, bewust van

Zo al met al…

Ik heb zo al met al ook best wel pret. Het is natuurlijk te leuk om bij mijn moeder te zitten en dat mensen dan vragen of ik haar kleindochter ben en heel erg veel pret! Mijn moeder heeft door de weken heen bijna de heule persoonlijke en ik kan er niet van buiten spullen kraam weer om haar heen gezet. En daar zijn ook de zakjes 4711 eu de cologne bij. Iets van vroeger en wij hebben daar met de vriendinnen al jaren de grootste pret om. Mocht een van ons op een profielfoto de 4711 hebben staan dan is dat de betekenis van ik voel mij even niet zo lekker… Afijn bij mij zou er een flesje Sun naast mijn bed staan… Een hectische tijd zo al met al en het afgelopen weekend even een wandeling gemaakt om het hoofd leeg te maken van alles. En zo kon het ook gebeuren dat ik in de avond met een van mijn beste vriendinnen rondjes buiten liep om het verzorgingshuis heen van haar stervende moeder. Zij heeft een nachtje bij ons geslapen want dichtbij haar moeder, je doet wat mogelijk is voor iemand. En vandaag is haar moeder overleden en dus het muzieknummer Hello weer uit de kast gepakt en zucht. Het is goed zo voor haar, na een toch wel lange lijdensweg maar toch. Het zijn mensen waar ik een groot deel van mijn jeugd mee doorbracht en ik ging ook altijd mee op vakanties met haar en haar ouders. Mooie herinneringen blijven, zeker. En ik zag haar moeder nog wel door de jaren heen. Er zijn soms periodes in het leven dat er zoveel dingen gebeuren dat het eigenlijk niet normaal meer is. Vriendschap in goede en slechte tijden is toch wel een heel groot en bijzonder goed, bewust van. Zo al met al vliegen de dagen en de weken voorbij…

Klimaat gebakje eten…

Ik zat al vroeg in de bus naar Amsterdam toe en ik zag onderweg al ontluikende bloesem, bijzonder. Ik had voor een keer mijn paraplu meegenomen en wat een geluk want het kwam met bakken uit de lucht op deze zondag. In een koffietentje bij het Spui een bakkie gedaan en toen kwam mijn gebakjes eten afspraak binnen en kwam er gebak bij de koffie. Het was eigenlijk weer om samen een week in bed te kruipen maar ach een goed gesprek onder het genot van koffie met lekker gebak was ook een cadeautje op deze regenachtige zondag. Een bijzonder leuk persoon, zeker. Na alle gezelligheid werd ik gedumpt op De Dam want ik ging de klimaatmars bekijken. De regen kwam met bakken uit de lucht en ik werd drijfnat. En ik had best medelijden met alle jonge kinderen die met bordjes nat stonden te worden in de regen. Het was echt ontzettend druk en van kind tot grijze duif, iedereen in de klimaatmars door de stad. Ik heb er zelf niet zoveel mee maar ik sta open voor een andere mening en ik steek er altijd weer iets van op, bewust van… Het is ook maar goed dat we niet allemaal hetzelfde zijn en hetzelfde denken want dan zou de wereld erg saai zijn, ook bewust van… Ik ben meer van de natuur en van de fonkelende planeten en sterren in de lucht. Het klimaat is door de geschiedenis heen altijd aan het veranderen geweest. Ik was al tot mijn knieën nat en ik liep richting de metro en ik kwam onderweg nog hordes mensen tegen met bordjes en spandoeken die naar de mars toe gingen op De Dam. Het leeft wel, bewust van… Het is interessant om alle veranderingen te aanschouwen in deze tijd. Bij ons in het land zijn er binnenkort verkiezingen voor de provincie en er was de afgelopen week een debatje op de televisie. In mijn provincie is een provinciale partij en het lijkt mij logisch om daar op te stemmen. Er zijn weer genoeg partijen voor iedereen in de provincie om op te stemmen, zeker. Ik ga niet stemmen voor het waterschap want ik verwacht dat mensen met de juiste kennis van zaken van water gewoon in waterschappen zitten, daar ga ik mij echt niet mee bemoeien. Ja misschien dom maar dat ben ik ook af en toe en zelfreflectie pret. 

Leuker kunnen we het niet maken…

Ja de boel op het thuisfront is weer een beetje stabiel. En ik kan mij druk maken over dingen in de zorg, zolang mijn moeder het geen probleem vindt dan sta ik alleen. Alhoewel zij wel van slag was door iets met een toiletstoel in de nacht, tja. Ik had het er met een vriendin over en met de mondige en misschien verwende generaties van elke dag onder de douche te willen, staat de zorg nog een heule kluif te wachten in de toekomst, bewust van. Er gaan ook dingen wel goed in de zorg, zeker. Het was vandaag dan ook de hoogste tijd om weer eens iets leuks te gaan doen en zo met een vriendin op naar het wonderschone Abcoude. Wij kwamen op de juiste parkeerplaats terecht na weer eens verdwaald te zijn geweest en pret. In een alleraardigste eetgelegenheid met alleraardigst personeel hebben wij een lekker hapje gegeten in het dorp. En om de boel nog leuker te maken gingen wij na het eten naar een klein theater voor de voorstelling leuker kunnen we het niet maken van Jan Beuving en Patrick Nederkoorn. Het was net een grote aula en ik moest denken aan mijn eind musical van de lagere school, heel erg lang geleden. Ik moest er even inkomen in het stuk en het ging over de belasting. Het stukje met nog een ogenblik geduld was erg herkenbaar. Ik belde laatst naar het ziekenhuis voor mijn moeder en ik kon daar kiezen uit blijf wachten voor een echt menselijk persoon toets 1 en voor een terugbel afspraak toets 2. Ik ramde op de een en lijkt mij dan heel erg duidelijk. Ik kreeg vervolgens weer een bandje in de wacht en daar kwam dan de tekst voorbij met wilt u een terugbel afspraak toetst dan… Ik had al gekozen! En ja dan ontplof ik bijna en pret. De voorstelling was best grappig en ik kon een paar keer echt lachen. De pret was eigenlijk na afloop want wij zagen een bekend persoon. En in de auto was het dan ook…declareert hij de bon van deze voorstelling bij de belastingdienst of elders? Ja leuker kon deze dag eigenlijk niet. 

En daar lag ouder twee…

En daar lag ouder twee… Ja ja ja het is best druk allemaal… Ik heb weer even tijd om te schrijven nu. Ik ging vorige week na mijn werk naar ouder een, mijn moeder en toen was ouder twee, mijn vader daar onwel geworden. Ik schrok mij de tandjes en ik dacht even mijn vader te verliezen daar op de kamer van mijn moeder. Eerst mijn auto thuis opgehaald om vader in naar huis te vervoeren na het bezoek van de dokter en toen een vriendin opgebeld om de fiets van mijn vader weer op te halen bij het revalidatie huis van mijn moeder. Ik zat er even helemaal doorheen. Pa had griep en waarschijnlijk oververmoeid van het rennen naar mijn moeder. Zeg maar nee en dan heb je opeens twee ouders om te verzorgen, tja. Elk nadeel heeft zijn voordeel want na een paar dagen van ziek zijn, mijn vader zag toch ook wel in dat zijn bezoekjes aan mijn moeder iets minder konden worden en pret. Ik ben wel een paar keer heel erg boos geweest om dingen maar het vaasje bij het bed van mijn moeder is heel gebleven. Ja, van andermans spullen blijf je af was mijn opvoeding. En boosheid reageer ik af alleen en niet bij mijn ouders. Ik heb gelukkig lieve vriendinnen om mij heen die even luisteren dan en veel is voor hun ook herkenbaar vanwege de zorg voor de eigen ouders, bewust van elkanders ellende en de zorgknelpunten. En ja, er is dan ook humor en de codes. En ondanks dat iedereen het heul erg goed bedoeld… de tante die maar blijft bellen als je als gezin al de handen vol hebt is dan code rood. En zo is de heule oudere familie in codes omgezet en pret. Het is dan toch wel een voordeel van mijn moderne mobiel en de berichtjes van vriendinnen en vrienden, ik lees ze wanneer het mij uitkomt en ik beantwoord de berichten als het mij uitkomt en iedereen die het begrijpt en pret. En ik hield zondag mijn mobiel op de luidspreker bij mijn moeder zodat zij met mijn vader thuis kon praten en iedereen weer blij, leve de vooruitgang. De toestand van mijn moeder wisselt en ik bekijk het maar per dag en mijn vader is gelukkig nu weer rustig aan op de benen. De rest ligt even stil bij mij, misschien van het weekend weer een paar gezellige ontspannende dingen.