Door de middeleeuwen heen…

Wij gingen afgelopen zondagochtend van Zwolle met de trein naar Hanzestad Deventer. Ik had Deventer zelf nog niet goed gezien en er was nu geen Dickens drukte. Wij konden in alle rust door de sprookjesachtige mooie middeleeuwse straatjes en steegjes wandelen in Deventer. Ik vond het wel iets weg hebben van Appingedam en dan zonder bruggetjes en water. Het mag toch wel eens geschreven worden dat alle mensen die de mooie oude pandjes in ere houden best een complimentje verdienen. Ik ben benieuwd of er altijd mensen zullen blijven die de schoonheid van oud en eventueel mooi gerenoveerd blijven inzien? Het Deventer Speelgoedmuseum stond op ons programma. Er stond weinig speelgoed uit onze tijd en zoiets geeft weer een goed gevoel want dus nog niet oud genoeg en niet antiek genoeg… Misschien wisselen ze het speelgoed af en toe? Er stond wel een poppenkast en ik had tal van leuke voorstellingen kunnen opvoeren in het ding, ik hield het braaf bij een geïmproviseerde voorstelling over ons weekend weg. De draaimolen op de poppenhuis afdeling was leuk, met sigarenkistjes van vroeger erin verwerkt. Vroeger kon men van weinig iets moois maken, zeker. En het was leuk om een tekening te maken en dan in de eigen tekening te gaan staan, ja gelachen. En ook erg gelachen om de koopzondag in Deventer of was het nou geen koopzondag of een halve koopzondag? Na doorvragen in een winkel bleek dat er een koopzondag was voor alle winkels en een koopzondag op vrijwillige basis. Het was dus nu vrijwillige koopzondag en echt hilarisch dat er dan een paar grote winkelketens open waren en de rest dicht zat, echt geen gezicht. We hebben verder veel bekeken in Deventer en ik vond het verzetsmonument erg mooi en de bijbehorende tekst op de kerkmuur. Er stonden in Deventer wel meer mooie teksten op de muren, zeker. Na Deventer koek bij de koffie was de koek op en met de trein weer naar huis.

Hoezee…

De maand juni vliegt om. Ik heb veel dingen even op een laag pitje gezet de afgelopen twee weken. Met het mooie weer lekker vroeg aan het strand geweest en in de zee gestaan en ik was net op tijd weer thuis voor de tennis finales van Roland Garros. Ik ben een fan van Nadal, hij is lekker om naar te kijken en hij speelt heul goed tennis en dus een en een is tennisballetje tweetje. Ik heb de afgelopen weken heul veel dingen even aan de zijkant geparkeerd, bewust. En soms is het beter om niets te schrijven op mijn blog. Ik moest ook even bezuinigen want met het laatste weekend weg met de vervuilende auto was het echt na een kwartier rijden al een boete voor te hard rijden. Ik ga de boete binnenkort bekijken en het was iets met A2 en 6 kilometer te hard gereden, aldus mijn lachende vriendin. Het beste om te doen, lachen om zoiets. Het was het afgelopen weekend dan ook weer de hoogste tijd om op reis te gaan met de trein en een van mijn vriendinnen was echt aan ontspanning toe en dus op naar Zwolle. De stad Zwolle helpt altijd bij ach en wee en na een bezoek aan Zwolle is het vaak weer lach en hoezee. Ik was zelf nog nooit op de Peperbustoren geweest en zij wilde ook graag naar boven, hoezee. De toren is trouwens van de stad Zwolle en niet van de Onze Lieve Vrouwebasiliek, aldus de torendeuropenmaakster. De klim viel best wel mee en het was mooi boven en ik had Zwolle van bovenaf nog niet eerder gezien. De volgende keer nog Zwolle vanaf het water en alle bekijk het eens vanaf een andere kant blikken zijn dan toch wel opengetrokken, denk ik zelf… Het was best leuk eens met een andere vriendin op pad want zij zag weer andere dingen. Het was haar weekend en de winkels in Zwolle brachten haar nieuwe leuke schoenen en zij blij dus ik ook weer blij. Zij had een aanbieding geboekt in het W hotel en ik vond het een goed hotel. De W is van Wientjes. Ze waren zelfs zo lief om mij een zakje friet te komen brengen bij het diner omdat ik zei dat ik zonder friet echt niet kon slapen in het hotel. Er zijn mensen die echt denken dat ik op friet leef, nou nee, af en toe in het weekend en bij gezelligheid is het gewoon mijn feestmaal. Met werk door de weeks is het gewoon door de weeks eten voor Ingrid. Nou het was wederom leuk in Zwolle.

Dingen komen en dingen gaan…

Hallo 1 juni! De maand mei was prachtig qua weer, beetje te prachtig warm misschien? Ik vind zelf de hoge temperaturen helemaal niets, 25 graden is voor mij mooi genoeg met wat wind erbij… Zodra het in deze tijd een beetje noodweer gaat worden dan komt er een liveblog, apart. Misschien gewoon eens accepteren dat noodweer in deze tijd normaal is en dat er veel meer veranderingen aankomen? In de toekomst kan de opbrengst van het glazen huis of andere hulpacties rechtstreeks naar noodweer en bevingsschade in eigen land. Afijn, vooruitkijken voelt af en toe best rot… Ik vind het zelf een rare wereld aan het worden, alleen al om op onze vakantie in eigen land alle camera’s te tellen was onbegonnen werk. Of je nou in de kerk stond of op een plein een kerk stond te bekijken, overal camera’s. Ik ben echt zo ontzettend blij dat ik de tijd van echte vrijheid nog heb meegemaakt. Veel sciencefiction films en boeken van vroeger worden werkelijkheid, bizar. De kunst is om tussen alle shit en camera’s door toch een beetje te genieten en dankzij leuke mensen om mij heen lukt het genieten meestal wel. Nieuwe mensen zijn altijd leuk en ik ben laatst leuk uit eten geweest met een gezellige nieuwe vriend. Ik vind het al een wonder dat mensen niet gillend wegrennen als ik eerlijk vertel dat ik op zolder woon, veel zwerf, werk en met wat ik heb tevreden ben en pret heb. Soms ben ik hier en soms ben ik daar… Nou het is weer weekend en dus gezellige dingen doen. Op hoog niveau hebben mensen het over de handelsoorlog die is gekomen, beter is het om te genieten van dat het weekend weer is gekomen… Dingen komen en dingen gaan…