Kralingse Plas en groen sap in glas…

Wij gingen afgelopen weekend een rondje wandelen om de Kralingse Plas. Er zaten veel zwanen, ganzen en eenden met mini eendjes, te lief. Ik zei tegen de ganzen  dat zij beter daar konden blijven want dat ze rond Schiphol in de braadpan terecht zouden komen. Iets met de ganzen verzoeken… In Rotterdam voer zondag een tanker tegen een steiger in de Derde Petroleum Haven… Een olieramp voor alle dieren daar in en langs het water. Het maakt dus niet uit waar je leeft in Nederland als gans, zwaan of ander dier, het is overal wat. Ik hoop dat alle dieren weer uit de olie komen. Afijn, het was een mooi gebied daar bij de Kralingseplas met de steigers in het water en de bankjes. Ik ga er misschien op een mooie dag nog wel een keer wandelen en zitten. En heerlijk dat op zondagochtend gewoon de winkeltjes in de buurt open zijn. Nou heerlijk is misschien ietsje overdreven… Dankzij deze winkeltjes ging iemand met liefde een gezond sapje voor mij maken voor het ontbijt… Iets met door het vieze groene gezonde sap heen drinken… De rimpels vlogen gelijk uit mijn gezicht en pret. En ik kom toch niet ondankbaar over als ik zeg dat ik visioenen kreeg van allemaal dansende potjes met geurende zwarte koffie erin? Het was verder erg gezellig in Zuid-Holland, echt waar. Ik sta ergens anders altijd wel te kijken van de hoeveelheid aan woonruimte. Ik ben zelf al zo gewend aan klein wonen. Ik blijf het leuk vinden zo in het land en het is overal anders. Alle oude monumenten hebben hun eigen verhaal, alle mensen die ik op mijn reis ontmoet hebben hun eigen verhaal, alle dieren hebben hun eigen verhaal en ik heb zelf ook mijn eigen verhaal, prachtig.

Zilvervloot en Pietje Hein is allang dood…

Ik was het afgelopen weekend weer op reis en de reis ging naar Zuid-Holland. Ik zat in de trein naast een alleraardigste oudere vrouw. Oma op leeftijd op reis en ik vind zoiets altijd heel erg knap. Wij waren het eens dat de verschillende maatschappijen het reizen er niet makkelijker op maken, hier inchecken en daar weer uitchecken. Zij vertelde over de reisjes en de senioren korting. Het was grappig dat haar overleden man vroeger een tunnel had ontworpen en er toen geen geld meer was en het tunnelplan in de ijskast werd gezet. Zij kijkt dan ook vol verbazing waar nu het geld allemaal vandaan komt en dat tekorten niet meer lijken te bestaan. Wijze ouderen zijn er genoeg en pret. Mijn eindpunt was Delft met een prachtig nieuw station. Ik ging op naar de Oude Kerk. De kerk stond in de steigers, zucht wat een droevig gezicht. Ik vond de entreeprijs niet duur, totaal vijf euro voor de Oude Kerk en de Nieuwe Kerk. De Oude Kerk was mooi van binnen en het grafmonument van Piet Hein was prachtig. Het liedje van de Zilvervloot en heel wat mensen zouden best iets van muntjes of briefjes van een Zilvervloot kunnen gebruiken in het dagelijkse leven. Tja, Piet Hein is niet meer. Er was nog een tentoonstelling en daar hing een mooi doek met een levensboom erop. En verder genoten van de glas-in-lood ramen, verhalen in glas. Ik ging na de Oude kerk naar de overkant naar de tuin bij het Prinsenhof. Het beeld van Willem de Zwijger in de prachtige tuin en ik heb nog even een rondje om het gebouw heen gedaan. Willem van Oranje werd in de Prinsenhof vermoord door Baltasar Gerards destijds. Na een loopje door het mooie oude centrum op naar de Nieuwe Kerk. Ik vond deze kerk niet zo mooi, op de glas-in-lood ramen na. Ik had geen enkele behoefte aan het beklimmen van torens dit weekend na de Peperbus in Zwolle van vorig weekend. Ik zat op een bankje aan het water in Delft de dag nog even te overdenken en aan alle consumerende mensen te denken overal in Delft en de rust bij en in de kerken. Dag leuk Delfts blauw , op naar Rotterdam en gauw.

Door de middeleeuwen heen…

Wij gingen afgelopen zondagochtend van Zwolle met de trein naar Hanzestad Deventer. Ik had Deventer zelf nog niet goed gezien en er was nu geen Dickens drukte. Wij konden in alle rust door de sprookjesachtige mooie middeleeuwse straatjes en steegjes wandelen in Deventer. Ik vond het wel iets weg hebben van Appingedam en dan zonder bruggetjes en water. Het mag toch wel eens geschreven worden dat alle mensen die de mooie oude pandjes in ere houden best een complimentje verdienen. Ik ben benieuwd of er altijd mensen zullen blijven die de schoonheid van oud en eventueel mooi gerenoveerd blijven inzien? Het Deventer Speelgoedmuseum stond op ons programma. Er stond weinig speelgoed uit onze tijd en zoiets geeft weer een goed gevoel want dus nog niet oud genoeg en niet antiek genoeg… Misschien wisselen ze het speelgoed af en toe? Er stond wel een poppenkast en ik had tal van leuke voorstellingen kunnen opvoeren in het ding, ik hield het braaf bij een geïmproviseerde voorstelling over ons weekend weg. De draaimolen op de poppenhuis afdeling was leuk, met sigarenkistjes van vroeger erin verwerkt. Vroeger kon men van weinig iets moois maken, zeker. En het was leuk om een tekening te maken en dan in de eigen tekening te gaan staan, ja gelachen. En ook erg gelachen om de koopzondag in Deventer of was het nou geen koopzondag of een halve koopzondag? Na doorvragen in een winkel bleek dat er een koopzondag was voor alle winkels en een koopzondag op vrijwillige basis. Het was dus nu vrijwillige koopzondag en echt hilarisch dat er dan een paar grote winkelketens open waren en de rest dicht zat, echt geen gezicht. We hebben verder veel bekeken in Deventer en ik vond het verzetsmonument erg mooi en de bijbehorende tekst op de kerkmuur. Er stonden in Deventer wel meer mooie teksten op de muren, zeker. Na Deventer koek bij de koffie was de koek op en met de trein weer naar huis.

Hoezee…

De maand juni vliegt om. Ik heb veel dingen even op een laag pitje gezet de afgelopen twee weken. Met het mooie weer lekker vroeg aan het strand geweest en in de zee gestaan en ik was net op tijd weer thuis voor de tennis finales van Roland Garros. Ik ben een fan van Nadal, hij is lekker om naar te kijken en hij speelt heul goed tennis en dus een en een is tennisballetje tweetje. Ik heb de afgelopen weken heul veel dingen even aan de zijkant geparkeerd, bewust. En soms is het beter om niets te schrijven op mijn blog. Ik moest ook even bezuinigen want met het laatste weekend weg met de vervuilende auto was het echt na een kwartier rijden al een boete voor te hard rijden. Ik ga de boete binnenkort bekijken en het was iets met A2 en 6 kilometer te hard gereden, aldus mijn lachende vriendin. Het beste om te doen, lachen om zoiets. Het was het afgelopen weekend dan ook weer de hoogste tijd om op reis te gaan met de trein en een van mijn vriendinnen was echt aan ontspanning toe en dus op naar Zwolle. De stad Zwolle helpt altijd bij ach en wee en na een bezoek aan Zwolle is het vaak weer lach en hoezee. Ik was zelf nog nooit op de Peperbustoren geweest en zij wilde ook graag naar boven, hoezee. De toren is trouwens van de stad Zwolle en niet van de Onze Lieve Vrouwebasiliek, aldus de torendeuropenmaakster. De klim viel best wel mee en het was mooi boven en ik had Zwolle van bovenaf nog niet eerder gezien. De volgende keer nog Zwolle vanaf het water en alle bekijk het eens vanaf een andere kant blikken zijn dan toch wel opengetrokken, denk ik zelf… Het was best leuk eens met een andere vriendin op pad want zij zag weer andere dingen. Het was haar weekend en de winkels in Zwolle brachten haar nieuwe leuke schoenen en zij blij dus ik ook weer blij. Zij had een aanbieding geboekt in het W hotel en ik vond het een goed hotel. De W is van Wientjes. Ze waren zelfs zo lief om mij een zakje friet te komen brengen bij het diner omdat ik zei dat ik zonder friet echt niet kon slapen in het hotel. Er zijn mensen die echt denken dat ik op friet leef, nou nee, af en toe in het weekend en bij gezelligheid is het gewoon mijn feestmaal. Met werk door de weeks is het gewoon door de weeks eten voor Ingrid. Nou het was wederom leuk in Zwolle.

Dingen komen en dingen gaan…

Hallo 1 juni! De maand mei was prachtig qua weer, beetje te prachtig warm misschien? Ik vind zelf de hoge temperaturen helemaal niets, 25 graden is voor mij mooi genoeg met wat wind erbij… Zodra het in deze tijd een beetje noodweer gaat worden dan komt er een liveblog, apart. Misschien gewoon eens accepteren dat noodweer in deze tijd normaal is en dat er veel meer veranderingen aankomen? In de toekomst kan de opbrengst van het glazen huis of andere hulpacties rechtstreeks naar noodweer en bevingsschade in eigen land. Afijn, vooruitkijken voelt af en toe best rot… Ik vind het zelf een rare wereld aan het worden, alleen al om op onze vakantie in eigen land alle camera’s te tellen was onbegonnen werk. Of je nou in de kerk stond of op een plein een kerk stond te bekijken, overal camera’s. Ik ben echt zo ontzettend blij dat ik de tijd van echte vrijheid nog heb meegemaakt. Veel sciencefiction films en boeken van vroeger worden werkelijkheid, bizar. De kunst is om tussen alle shit en camera’s door toch een beetje te genieten en dankzij leuke mensen om mij heen lukt het genieten meestal wel. Nieuwe mensen zijn altijd leuk en ik ben laatst leuk uit eten geweest met een gezellige nieuwe vriend. Ik vind het al een wonder dat mensen niet gillend wegrennen als ik eerlijk vertel dat ik op zolder woon, veel zwerf, werk en met wat ik heb tevreden ben en pret heb. Soms ben ik hier en soms ben ik daar… Nou het is weer weekend en dus gezellige dingen doen. Op hoog niveau hebben mensen het over de handelsoorlog die is gekomen, beter is het om te genieten van dat het weekend weer is gekomen… Dingen komen en dingen gaan…