Open Huizen Dag, is daar iemand?

Vandaag is het Open Huizen Dag. Vroeg uit de veren en eens kijken wat er aangeboden wordt en wat het verhaal achter de verkoop van het huis is.

Ben en Yvonne hebben hun eengezinswoning te koop staan in een dorpje net onder de rook van Amsterdam. Het eerste gedeelte van de dag zit Ben in de woning en het tweede gedeelte van de dag zit Yvonne in de woning. De reden hiervan is dat Ben en Yvonne al vier maanden uit elkaar zijn en elkaar liever niet zien dan wel. Maar helaas moet er nog wel even een huisje verkocht worden. En het liefst voor de hoofdprijs zodat beiden er een leuk bedragje aan over houden. En drie jaar geleden is de hypotheek nog verhoogd om een uitbouwtje te kunnen bekostigen. Yvonne heeft vlaggetjes buiten opgehangen en er is  koffie en thee met cake. De woning gaat niet voor minder weg dan 299.000 k.k. Ben is onlangs voor zichzelf begonnen als ZZP’er en woont tijdelijk bij zijn broer in huis. Yvonne, administratief medewerkster, woont nog in de woning maar wil verhuizen naar een appartement. Ze hebben beiden berekeningen laten maken voor wat ze als alleenstaande kunnen kopen en vandaar dat de 299.000 k.k. moet worden aangehouden. Want anders blijven ze nog met een restschuld achter. Hun huis staat een half jaar te koop en in het begin zijn er twee kijkers geweest. Ze hebben er nog wel vertrouwen in omdat over het algemeen eengezinswoningen nog wel verkocht worden. Toch gaat de vlag echt uit als de woning verkocht is, aldus Yvonne. Later vernam ik van Ben, dat er vandaag geen kijkers zijn geweest voor hun woning.

Een ander stel heeft een twee onder een kap woning ook in een dorp. Deze woning staat vanaf januari dit jaar te koop. De reden is dat ze een ander droomhuis hebben gekocht in een andere woonplaats. Ze wonen al in hun nieuwe huis vanaf de zomer dit jaar. De prijs is 347.000 k.k.  en ze zijn al 25.000 euro gezakt met de prijs. Als ik later in de middag even bel, dan krijg ik te horen dat er niemand is geweest op de Open Huizen Dag. Enige wanhoop klinkt er aan de andere kant van de lijn. Ze hebben wel een keer een bod gehad van 250.000 k.k. een paar weken geleden. Maar dat is alsof je het huis echt in de uitverkoop doet en dit slaat helmaal nergens op. Voorlopig houden zij nog vol en lukt het financieel allemaal nog, mede doordat zij altijd gewerkt en gespaard hebben!

En dan Marloes, leuk klein appartementje te koop. Zij gaat samenwonen en vandaar de verkoop van dit appartementje 189.000 k.k. en graag snel afrekenen! Ziet er van binnen keurig uit en ook hier krijg ik koffie en koek. Als ik binnen ben komt er een echtpaar kijken en later nog een jongeman alleen. Later verneem ik dat er totaal 5 mensen zijn komen kijken. Toch hoopvol en Marloes gaat met een goed gevoel het weekend in!

Na zo’n dagje ben ik zeker een halve kilo aangekomen van de koek en cake, maar beter dat dan een onverkoopbaar huis. Wat een verhalen overal. Ik krijg heel veel te horen:  ja, maar eigenlijk is er niets aan de hand en kun je gewoon een ander huis kopen! De media kloppen alles op en brengen alleen maar negatief nieuws. Nou, om eerlijk te zijn heb ik zelf ook weinig positiefs gehoord op deze dag! Ik ben mij hier in ieder geval niet van bewust geworden. Ik geloof best al deze mensen hun huis binnen twee jaar zullen verkopen, al dan niet voor de vraagprijs. Maar wat veel belangrijker is, met hoeveel restschuld blijven zij achter en hoe gaan zij hier mee om. Dat is volgens mij de hele clou van dit verhaal.

Voor de volgende Open Huizen Dag heb ik nog een goede tip. Vraag al je vrienden om te komen kijken. Laat hen koper spelen. Voer een toneelstukje op! Zo lijkt het alsof je de gehele dag belangstellenden over de vloer hebt en dit heeft een positief effect op echte kopers.  In een dorp krijg je dan al gauw het verhaal: nou bij …. was het druk met Open Huizen Dag.  In het verleden heb ik dit zelf met succes uitgevoerd bij en samen met vrienden.

Uitspraak Roel van Duijn versus Staat der Nederlanden

Kort geding woensdag 19 september 2012 Den Haag.

De uitspraak van 28 september 2012 Den Haag.

Slecht nieuws voor Roel van Duijn, de rechter stelt de  AIVD in het gelijk!

In een korte reactie aan mij, laat de heer Van Duijn weten: ik had dit niet verwacht. Ik vind ook zijn argumenten heel zwak. Hij zegt dat hij niet over de wet over de inlichtingen en veiligheid gaat. Dus de door ons geconstateerde schendingen van de wet noemt hij niet eens in zijn vonnis. Laf!

Komende week meer over het vervolg hiervan.

De recentie van zijn boek Diepvriesfiguur is hier ook te lezen door de pagina boekrecensies aan te klikken.

Bronvermelding: Roel van Duijn

 

 

De gesloten Dixie van Occupy Den Haag

Ik had even tijd over en heb toen koffie gedronken bij de mensen van Occupy in            Den Haag. Met eigen ogen eens zien of zij inderdaad die uitkeringstrekkers zijn waar veel mensen over praten zonder ooit er geweest te zijn.

Occupy mag vanaf half september weer demonstreren op het Malieveld in Den Haag. De rechter vindt dat de gemeente Den Haag niet goed duidelijk heeft kunnen maken waarom de actievoerders ’s nachts weg moesten.

Voorwaarde is wel dat het overzichtelijk moet zijn en dat de tenten niet helemaal afgesloten mogen worden. Vooral dit laatste wekt hilariteit. Er staat nu een partytent met een luifel eraan en de voorkant van de tent is open. Je kunt de mensen in de tent dus zien zitten. De grap is dat naast de tent staat een Dixie staat. (toiletcabine) Deze is helemaal afgesloten als je erin zit en dit mag dan weer wel.

Ik moet zeggen dat het er allemaal goed geregeld uitzag. Duidelijke borden dat alcohol en drugs niet zijn toegestaan. Schone tent en warme koffie. Er is altijd een iemand die de verantwoordelijke dienst heeft en de telefoon op zak heeft. Toen ik er was waren er allemaal hartelijke mensen.

Een van de mensen daar vertelde dat hij bewust zijn baan heeft opgezegd om in de tent te gaan zitten. Hij vangt geen uitkering en leeft van de giften van mensen. De verhalen van drugverslaafden en uitkeringstrekkers verwijst hij naar het land der fabelen. De politie komt ook regelmatig controleren.

“Wij zitten hier voor alle Nederlanders!”

Ik kan het een ieder aanraden eens een praatje te gaan maken bij de tent, dan weet je waar je over praat.

Huis kopen of huren?

Een huis kopen of huren?

Ik spreek veel mensen die een mening hebben over hoe het wel zou moeten in Nederland en over hoe we de problemen zouden kunnen oplossen.

Van de week had ik een gesprek met een man die in 1962 een eengezinswoning in een dorp had gekocht. Hier werd toentertijd 30.000 gulden voor betaald. Dit was een heel bedrag in 1962. Je moest een bankgarantie afgeven. In zijn geval  stonden zijn ouders garant. Een keer per drie maanden werd er 350 gulden afgelost. Hij had werk en moeders was thuis met de kinderen. Een brood koste 0,75 cent en je moest heel zuinig leven. Veel werd er opgeschreven bij de winkel en aan het einde van de maand ging je deze rekening betalen. Je ging bewust met geld om en had een huishoudboekje.

Een huis kopen of huren in 1962? Deze vraag werd in deze tijd heel simpel beantwoord.

Je had geld of je had geen geld.

Had je geld dan ging je kopen en had je dat geld nog niet dan ging je huren. Moeten we terug naar 1962?

De man die ik sprak zei dat een van de oplossingen zou zijn het afschaffen van de hypotheekrenteaftrek of het verlagen hiervan naar een standaardtarief. Volgens hem zal het dan eerst even een puinhoop worden maar erna zal de huizenmarkt herstellen. Net als in 1985 in Zweden is gedaan. Na magere jaren daar is de woningmarkt daar zichtbaar verbetert. Stapsgewijs afschaffen is in deze crisistijd misschien beter omdat er dan minder problemen zullen ontstaan. Maar of de mensen het nu leuk vinden of niet, we zullen iets moeten doen aan de hypotheekrenteaftrek. In ieder geval moeten we er ons wel van bewust worden dat als je een huis wilt kopen je geld of een inkomen moet hebben om je hypotheek te kunnen aflossen.

Na dit gesprek kwam even de gedachte bij mij op dat wat grijze mannen van 65+ niet zouden misstaan in de huidige regering. Ze zijn in ieder geval nog  daadkrachtig genoeg en hebben volop de tijd om na te denken.

Van de week ga ik naar de Open Huizen Dag om eens wat verhalen aan te horen van huizenverkopers.

Samen maken we een mooie zaterdag

Ik zit veel aan de waterkant langs de Westeinderplassen, zo ook vandaag. De west- tot noordwestenwind was matig, soms vrij krachtig. Overal zeilbootjes en wat motorbootjes. Een soort Kameleonbootje van metaal met zeilen, kwam door de harde wind niet meer weg van de wal. Aan boord wat jonge kinderen. Vanuit een van de huizen kwam een oudere man aanzetten met een lange stok om ze los te duwen van de wal. Ook een motorbootje met daarin wat jongeren van een jaar of 13 kwam hulp aanbieden. Voor mijn ogen ontvouwde zich een mooie samenwerking. De man duwde met zijn stok tegen de kinderboot en de motorboot pakte het touw aan van de kinderboot en nam ze op een gegeven moment op sleeptouw mee naar open water. Prachtig om te zien hoe dit samen opgelost werd. Net een avontuur van Hielke en Sietse Klinkhamer uit een van de boeken in de serie Kameleon.

Bij thuiskomst werd ik buiten verwelkomd door keiharde muziek van Gers Pardoel. Schitterend! Van de week kreeg ik een flyer door de brievenbus van een verjaardagsfeest in mijn buurt, dat vandaag gevierd ging worden met muziek. Even om te informeren en dat de muziek vanaf 01.00 uur wel wat zachter gezet zou worden. Ik heb gelijk op de achterkant van de flyer mijn felicitaties gezet en ze veel plezier toegewenst. Ook wat verzoeknummers erop gezet waaronder muziek van Gers Pardoel. Door de brievenbus bij hen gedaan. En zie hier, schitterend toch om mijn verzoeknummer inderdaad bij mijn thuiskomst te horen!

Het leven is mooi als er overlegd wordt en samengewerkt wordt!

Hieronder nog even een reactie van een vriendin van mij van www.spel4kids.nl  over de toestanden van gisteren in Haren.

  • Tjonge, jonge wat een ellende gisteravond in Haren. Dat mensen allemaal massaal daar naar toe trekken ongelooflijk. Hoe belangrijk is het dus dat je als kind leert om zelf na te denken over wat juist en niet juist is en niet als een kuddedier met de groep mee te gaan. Je eigen pad te volgen ook al wil iedereen het (verkeerde) pad op. Dat kun je alleen als je vertrouwen hebt in je zelf. Belangrijk om dat te kunnen en mogen ontwikkelen!

Ik heb hier niets meer aan toe te voegen.

 

Erwin Lensink wraakt rechtbank

Woensdag 19 september 2012 Den Haag.

Lensink werd door de rechtbank veroordeeld omdat hij op Prinsjesdag 2010 een waxinelichthouder naar de gouden koets gooide. Het hof liet hem in juli vrij onder voorwaarden, maar omdat hij zich daar niet aan hield, werd hij vorige week weer vastgezet. Toevallig net voor Prinsjesdag.

De zitting stond gepland voor 09.00 uur maar werd verschoven naar 13.30 uur. Verrassend dat Micha Kat aanwezig was om de zitting te volgen. Al bij binnenkomst in de rechtszaal begon Erwin te schreeuwen. Dat zijn website uit de lucht was gehaald en dat de rechters op een verhoging zaten van waarheidsvinding.

Hij voerde zelf het woord en ik moet eerlijk zeggen dat ik dit in zijn geval toch gedeeltelijk aan de raadsman had overgelaten, maar dit is mijn mening. Ook omdat ik Micha het woord heb zien voeren in zijn rechtszaken en hij kan dit goed en duidelijk. Bij Erwin werd het toch een onsamenhangend geheel. Erwin zat vaak met zijn armen over elkaar voor zijn borst en zag bleek.

Hij vroeg tot twee maal toe waar Beatrix, Maxima en Willem-Alexander waren, die hij had opgeroepen. Hij meent dat koningin Beatrix onrechtmatig op de troon zit. De rechter moest hem continue vragen om duidelijk te zijn en om zich bij het onderwerp te houden. Erwin verwees ook nog naar de moordzaak van Roxanne Themmen in IJmuiden in de zomer van dit jaar. Maar wat hij hiermee wilde aangeven is mij enigszins ontgaan door zijn warrige communicatie.

Toen de aanklager aan het requisitoir wilde beginnen, diende Lensink zijn wrakingsverzoek in. Hij had acht redenen. Toch wel enigszins hilarisch was zijn eerste reden: ik heb de bal gegeven. Er werd gevraagd of de griffier dit als eerste reden moest noteren. Toen volgde onder andere: sabotage, chantage, planning van de rechtszaak na Prinsjesdag, 3 rechters is te weinig, wrakingskamer wraken.

De wrakingskamer moet zich volgende week woensdag 26 september buigen over het verzoek van Lensink.

Roel van Duijn versus Staat der Nederlanden

Kort geding woensdag 19 september 2012 Den Haag.

Voorafgaand aan de zitting even kennis gemaakt met de heer Van Duijn. Hij stelde het op prijs dat er wat mensen waren gekomen om zijn zitting bij te wonen.

In het kort wie is Roel van Duijn?

Roel van Duijn (Den Haag, 20 januari 1943) is een ex-politicus en publicist. Hij was een van de oprichters van Provo en van de Kabouterbeweging. Hij zat voor beide bewegingen in de Amsterdamse gemeenteraad en werd later wethouder als lid van de PPR. (Politieke Partij Radikalen) Allemaal voor mijn tijd, maar zijn levensverhaal vind ik meer dan interessant. Zijn boek Diepvriesfiguur kan ik een ieder aanraden! Voor meer informatie verwijs ik naar zijn website: www.roelvanduijn.nl

Van Duijn is jarenlang geschaduwd door de BVD, de voorganger van de AIVD. Van Duijn strijd al jaren tegen de AIVD om alle documenten over hem in zijn bezit te krijgen. Er zijn al 1228 pagina’s aan hem verstrekt.

Vandaag eist hij dat de dienst stopt met het verspreiden van documenten over hem aan derden. Hij zag kort geleden weer nieuwe BVD-berichten over hem, of herleidbaar tot hem, op het internet staan. Graag had hij als eerste aanvrager, deze documenten gehad. Hij wil ze ook gebruiken voor de 2e druk van zijn boek Diepvriesfiguur. Zijn advocaat Mr. Erik Olof en hij eisen stopzetting van deze documenten aan derden, 10.000 eurosmartengeld bij schending en stevige excuses. In de rechtszaal was het over en weer, een mooi gevecht met woorden. De verdediging gaf zelf toe dat ze beter op moeten gaan letten bij verstrekking van documenten aan derden. Van Duijn sprak zelf ook en duidelijk met emotie. Volgend jaar hoopt hij de leeftijd van 70 jaar te halen en volgens mij is hij er wel klaar mee! Hij wil gewoon alle documenten waar zijn naam in voorkomt of die betrekking op hem hebben, dit is toch niet teveel gevraagd?

Ik vernam ook voor het eerst dat er plannen zijn voor de verfilming van het boek Diepvriesfiguur. Bij navraag na de zitting vertelde Van Duijn dat dit wel 2015 kan worden. Nog niets concreets.

Leuk feit, aangedragen door de verdediging, is dat er 60 miljoen documenten niet digitaal beschikbaar zijn maar op diverse plekken in Nederland liggen opgeslagen. Zeg maar de informatie van voor ons computertijdperk. Zouden we daar niet eens een paar werkelozen aan kunnen zetten? En na digitalisering volledige openbaarheid? Wat het laatste betreft droom ik maar vrolijk verder.

De uitspraak van deze zaak is op 28 september.

Bronvermelding: Roel van Duijn/ mr. Erik Olof/ www.roelvanduijn.nl

Kevin Annett

Op maandagavond 17 september heb ik een lezing bijgewoond in Heemstede van Kevin Annett.

Kevin Annett is voormalig dominee van de Canadese Anglicaanse kerk. Voormalig omdat hij het schandaal ontdekte van zo’n 50.000 indianenkinderen die naar ‘scholen’ afgevoerd werden om daar misbruikt te worden en te sterven. Zijn voormalige kerk en de Rooms Katholieke voerden de regie en worden nu gedekt door de staat.

Kevin Annett heeft nu niet alleen getuigen en bewijzen van deze satanische praktijken, maar kent ook de daders. Daarom heeft hij samen met de overlevenden en met de hulp van tal van internationale professionals het International Tribunal into Crimes of Church and State opgericht, een volkstribunaal om deze daders te kunnen berechten. In mei 2012 heeft deze ITCCS de Canadese overheid, de Britse Kroon, het Vaticaan en de farmaceutische industrie aangeklaagd wegens misdaden tegen de mensheid. Ik blijf dit zeker volgen, benieuwd hoe dit gaat aflopen.

Feitje is dat er inderdaad nergens in de regels en visies van de kerken staat, dat je kinderen mag misbruiken.

Er waren heel wat mensen aanwezig die allemaal op hun eigen manier de strijd voeren tegen de misstanden in de maatschappij. Boeiende levensverhalen werden er verteld.

Zo waren er ook mensen van Freedom Central aanwezig. Zij waren afgelopen week in Amsterdam in de kerken om te proberen de mensen hun ogen te openen, maar ze werden eruit gezet. Wil je meer over hen lezen ga dan naar: www.freedomcentral.info

Allemaal mensen die de wereld willen verbeteren. Oplossing? Er werd over gesproken om een samenwerkingsverband aan te gaan met zijn allen, immers samen sta je sterker. Maar dan merk je toch dat iedereen afzonderlijk zijn eigen doel wil nastreven. Op zich ook niet erg, iedereen draagt zo zijn steentje bij aan een betere wereld.

Filosoferen op De Wallen in Amsterdam

Op een mooie zaterdagavond op De Wallen in Amsterdam. Ik ben hier samen met een goede vriend. Opvallend is dat je om je heen alleen maar Engels hoort. Zelfs wij worden op een terras in het Engels aangesproken.

We zitten op een terras tegenover een koffieshop. Buiten op de hoek van de koffieshop staat een dealer die in het Engels de mensen aanspreekt of ze wiet willen kopen. Tja, hoe leg je een toerist uit dat je een wietpas nodig hebt om binnen in de shop wiet te kunnen kopen? Al filosoferend vinden wij samen de invoering van de wietpas echt belachelijk. En laten we hopen dat er iemand bij zinnen gaat komen om dit onding voor eens en voor altijd naar de vuilnisbak te verwijzen. Je kunt ook te ver doorslaan met de regels. Wij voorzien een enorme overlast op straat als de invoering definitief een feit gaat worden. Soms kun je de dingen beter zo laten of iets anders bedenken.

Ook een winkel met sexartikelen moet verplicht om 22.00 uur sluiten. En wanneer komt het echte leven op De Wallen op gang? Juist, na 22.00 uur. Wij kunnen werkelijk niet bedenken wie er overlast heeft van een winkel die de hele nacht geopend is. Alles is gewoon netjes binnen in de winkel te koop! Vertrutting?

Nog even filosoferen over de prostituees. De Wallen vervangen door de zogenaamde grote sexclubs? Volgens een bezoeker van zo’n club in Nederland betaal je hiervoor 50 euro entree en kun je lekker eten en relaxen aan het zwembad. De dames die in deze club werkzaam zijn betalen ook 50 euro entree. Mocht je zin hebben dan kun je naar een kamertje met een van deze dames voor 75 euro per uur.  Ook bezoekt deze man af en toe een club over de grens in Duitsland. Volgens hem zijn deze clubs heel relaxed en ontspannen. Het voordeel is dat niemand je naar binnen ziet gaan zoals op De Wallen en je kunt rustig de dame van jouw keuze uitzoeken. Maar het gaat mij toch echt te ver om het hele gebied plat te gooien voor een paar van deze clubs. Soort Arena met skyboxjes? Nee, De Wallen horen bij Amsterdam.

We zijn het er wel over eens dat de vrouwenhandel en het kindermisbruik beter aangepakt moeten worden. Dus meer geld voor ons politieapparaat. Hier zou eerst eens goed beleid voor gemaakt moeten worden. Iemand ideeën hierover?

Knipoog naar de verkiezingsuitslag

Verkiezingsuitslag 2012

VVD 41
PvdA 38
SP 15
PVV 15
CDA 13
D66 12
ChristenUnie 5
GroenLinks 4
SGP 3
Partij vd Dieren 2
50PLUS 2

De echte analist had deze uitslag al een beetje kunnen voorspellen.

Ik weet nog goed dat met de verkiezingen van 2002 een vriendin van mij op Wouter Bos ging stemmen omdat hij zo’n lekker kontje had. Nu tien jaar later is er niet veel veranderd. Alhoewel ik mij wel afvraag of er vrouwen op de lippen van Samsom zijn gaan stemmen.

In mijn woonplaats heeft 45,7% VVD gestemd. Niet verwonderlijk, maar ook hier bereikten mij berichten dat veel mensen op onze (oud) burgemeester hebben gestemd die op de nummer 25 van de kieslijst van de VVD staat. Altijd leuk als je iemand kent om op hem of haar te gaan stemmen. Bij de volgende verkiezingen gewoon de hele set van GTST op de kieslijst en succes verzekerd.

Wie zal echt de inhoud van alle verkiezingspartijen hebben doorgenomen?

Gisteren kreeg ik reacties dat mensen emotioneel uit het stembureau kwamen. De hoop echt gevestigd op een betere politiek met oplossingen. Ook vanmorgen berichten van teleurgestelde mensen die op de kleinere partijen hadden gestemd. Voordeel als je op zo’n partij hebt gestemd is dat je in ieder geval kunt zeggen dat je iets anders denkt dan de gemiddelde Nederlander. Of is het verboden om van het bestaande pad af te wijken, nee toch?

Afijn, Nederland heeft gekozen en we gaan nu een radiostilte tegemoet zodat ze rustig kunnen gaan werken aan een nieuwe coalitie. Ik moest gelijk denken aan het stadionlied: het is stil aan de overkant. Laten we hopen dat de media ons blijven helpen door iets verder om de bocht te blijven kijken.

Blijf je bewust van je eigen inbreng in Nederland, dit kan geen partij voor je beslissen!