Eureka…

Ik heb de afgelopen dagen kilometers gelopen met vriendinnen, een per dag per wandeling en pret. Binnen stompen wij af en volgens mij nog meer mensen, zombie jeugd heb ik al als nieuw woord vernomen. Ik moet wel zeggen dat wij de leukste grappen en woordspelingen maken van alle in onze ogen domme dingen in het nieuws en om ons heen. Er gaat ook meestal een thermoskan met koffie mee en soms komt er nog iets van koek tevoorschijn bij het even zitten op een bankje. Het is ook goed om te vernemen hoe het in de echte wereld met mensen gaat. Ik heb ook nu weer zo’n periode dat ik mensen gewoon niets meer zeg, ook al vragen ze om mijn mening, totaal ander level zo voelt het dan. Het goede nieuws is dat ik per toeval een nieuw vriendje erbij heb gekregen. Ik ben gewoon in de verkeerde eeuw geboren want mijn nieuwe vriendje is Edgar Allan Poe en ik heb het boek Eureka gekocht en het voelt als een heel goed vriendje erbij. Ik heb hetzelfde met Franz Kafka en met iemand die dan wel in deze eeuw leefde, Stephen Hawking. Zijn er nou nog levende mensen die een beetje in hun buurt komen? Het gaat tegenwoordig meer om het geld erachter en de marketing en zucht. Heel misschien als ik ooit nog de gelegenheid krijg dan kan ik een keer naar Baltimore. En tot die tijd lekker blijven lezen, alle tijd voor nu er verder weinig te doen is in het leven qua andere hobby’s. Ik ben soms misselijk van het lezen, boek na boek. De ontspanningsboeken, de thrillers van Walter Lucius vond ik erg goed. En verder ben ik lekker op mijn eigen tempo bezig om mijn nieuwe levenspad vorm te gaan geven.

Vreselijk…

En wat was er nog meer de afgelopen week. Een stukje geschiedenis natuurlijk met de nieuwe 46e president van de VS. En verder dat er toestemmingsformulieren kwamen voor twee verschillende vaccins om mijn oude moeder mee in te enten die al pas corona heeft gehad. Er ging veel door mijn hoofd heen en waaronder de gedachte van een muntje opgooien en dan kop of munt en pret. En nog een stukje geschiedenis want een demissionair kabinet besloot tot een avondklok in Nederland. Ik ben tegen het inzetten van een avondklok als corona bestrijdingsmiddel. Het kan aan mij liggen, ik heb ook met zoveel mensen gesproken met hun verhalen over WOII dat ik de avondklok als een verlies van vrijheid zie in negatieve zin. Er waren al weinig mensen op straat in de avond vanwege winter en alles dicht. En nu zijn er zelfs meer mensen op straat door de avondklok want er zijn rellen uitgebroken in Nederland. Een stukje geschiedenis wordt weer geschreven met het plunderen van winkels en het aanvallen van hulpverleners en andere mensen. Het geweld is niet goed te praten, iedereen is wel op de een of de andere manier gedupeerd door corona en nu komt er weer iets negatiefs bij voor mensen. Dan ben je politieman en je vrouw ligt ergens te herstellen van corona, je kinderen zitten thuis van school en dan sta je in de avond op straat vanwege gewoon een beroep omdat er eten op de plank moet komen en gooien onbekenden ook nog een keer stenen naar je hoofd. Vreselijk, bewust van… Iemand zijn winkel plunderen, de eigenaar van de winkel heeft vaak een gezin, dus monden om eten te geven en misschien nog ouders om voor te zorgen. Vreselijk, bewust van… Ik denk zelf aan de kwetsbare groepen vaccineren in rap tempo en dan de boel weer langzaam gaan openen per 1 april binnen eigen land. Veel mensen gaan het mentaal en lichamelijk niet meer trekken anders. Ik zie reizen buiten eigen land nu als grootste corona verspreider. Er zijn mensen nodig die niet alleen gereedschap kunnen pakken uit de gereedschapskist maar er ook mee kunnen werken en problemen mee kunnen oplossen.

Positief van geest…

Het was een leuke week, er was heul even sneeuw en meteen een mini sneeuwpop gemaakt in de tuin en door de sneeuw heen gelopen, enig. En verder op intelligente visite geweest bij twee verschillende huishoudens en ik moest naar de tandarts en daar mag doorlopende visite wel en pret. Mijn intelligente kapster mag van mij ook wel weer open maar er zijn blijkbaar weer verschillende trappen in het woord intelligent en zucht. Ik heb een rondje gereden door drie provincies en wat een drama’s zijn er dan te zien onderweg. In de dorpen, de horeca bijvoorbeeld, panden staan te huur of te koop. Ik kwam verschillende winkels tegen die er jarenlang zaten en nu met borden van opheffingsverkoop erop. Het voelt af en toe spookachtig om door verlaten winkelstraten te lopen, over boulevards of in het centrum van een dorp of stad. En uiteraard allemaal zonder iemand te spreken buiten en voor 21.00 uur in de avond weer binnen en pret… Er is ook goed nieuws want veel panden zijn wel al verhuurd of verkocht en mocht alles weer openen dan is het leuk om de veranderingen te gaan bekijken in het straatbeeld. Dat het voor veel mensen een zakelijk drama is in deze coronatijd blijft een wel feit en helemaal als het drama zich doorzet naar privé. Geld bijdrukken voor ondernemers is een oplossing voor nu voor op de kortere termijn. En toch zijn de meeste mensen om mij heen dan niet positief getest maar wel positief van geest gelukkig. Ik heb ook een traantje gelaten van de week want ik heb onze reisvoucher opgemaakt. Het zijn van die dingen… Ik vond het enig om steeds korte reisuitjes te boeken voor mijn reismattie en voor mijzelf en zoveel mogelijk overnachtingen boeken in eigen land van de voucher was mijn sport en pret. We hebben nu nog twee voucher uitjes in het vooruitzicht in Nederland, in juni en september, hallo Brabant en Limburg… Wat mij betreft een groot carnaval daar in juni tot en met september. En mocht het niet doorgaan dan krijgen wij wel weer een nieuwe voucher en pret. De pret die wij van onze voucher hebben gehad is onbetaalbaar, echt waar. Ik hoop echt dat per april alles weer langzaam aan open gaat, er is dan behoefte aan een positieve langere termijn visie in plaats van een negatieve kortere termijn visie, denk ik zelf.

Rot wakker worden…

Ik bezit nog steeds niet veel spullen en in het coronajaar gingen daar ook nog eens een keer de meeste uitjes vanaf. We hebben een voucherpot en pret en het is een werk hoor om alles bij te houden. Ik kijk dan altijd naar wat er dan nog wel kan of mogelijk is… En toch is het dan rot wakker worden vanmorgen zo zonder kabinet. Zeg maar een van de weinige dingen die er nog wel waren in het leven… ook ter ziele gegaan. En niet door corona maar door de toeslagenaffaire en terecht en punt en door. De h is van hervormen van het toeslagensysteem. En zoals mijn reismattie reageerde op het vallen van het kabinet, gelukkig hebben we elkaar nog en heul veul pret. Nog een goed ding in het nieuwe jaar, meer humor zoeken en meer muziek luisteren. Ik was het vorige weekend een nachtje uit logeren geweest bij mijn reismattie, we hadden zoveel om bij te kletsten dat het niet ging lukken in een middag en avond en pret. Een avondklok is ook zoooo niets voor ons en pret. De volgende ochtend was het heerlijk weer en een mooie wandeling gemaakt door haar dorp. Het was jammer dat er geen sneeuw lag. Er komt vandaag als het goed is wel sneeuw, hoera!

Als ik altijd hetzelfde…

Erger kan het niet worden, dacht ik na de feestdagen van 2020. Ik ben zo sterk uit het afgelopen nare jaar gekomen dat ik vol goede moed aan dit jaar ben begonnen. De knop helemaal omgezet en mijn brein delete nu automatisch weer berichten en gedrag waar ik niets mee kan en hoef en pret. Het nieuwe jaar begon prima met het goede bericht dat er eindelijk een kamer was gevonden voor mijn moeder op een groepswoning. Wat mijn vader wilde en mijn moeder nog kon aangeven en prima dan. Ze hoeven mij er echt nooit heen te brengen en pret. Ik ging dus voor de zoveelste keer spullen inpakken en uitpakken en nieuwe planten op de nieuwe kamer van mijn moeder neerzetten en zucht, echt helemaal klaar mee en pret. Ik was dus aan het verhuizen de eerste week van het nieuwe jaar. De tweede week van het nieuwe jaar mijn vader een beetje geholpen met zijn herstel en een rondje met hem buiten gelopen. Ik heb goede hoop dat hij van het voorjaar weer kan fietsen in de buitenlucht. En zo is de tijd aangebroken dat ik voor mijzelf weer een leven kan gaan opbouwen. Coronatijd of niet, alles gaat toch door voor zover mogelijk. In coronatijd is bewegen en in beweging blijven juist heel belangrijk om andere klachten te voorkomen. Ik heb wat knopen doorgehakt voor mijzelf en ga nieuwe paden op. Mijn zolderkamertje zal ik het meest gaan missen straks, schoon, gezellig, rustig en de sterren vanuit mijn dakraam. Zoals de spreuk boven mijn bureau zegt, als ik altijd hetzelfde blijf doen zoals ik deed… Er komen vast andere mooie dingen voor terug in mijn leven en anders zoek ik ze zelf wel weer op, bewust van