Ladies of Soul…

Ik ga af en toe naar dingen die eigenlijk zo niet mijn ding zijn… Het is voor mij soms beter om dingen te doen die niet zo mijn ding zijn, ik word er niet stommer van… Een vriendin van mij had vrijkaartjes voor Ladies of Soul in de Ziggo Dome. En dus gisteravond met de vrouwen naar Amsterdam. Glennis Grace, Edsilia Rombley, Berget Lewis en Candy Dulfer waren de Ladies of Soul en er waren gastoptredens. Ik ging zelf voor de saxofoon van Candy. En ik zei nog tegen een vriendin, als de voormalige zanger van Kool & The Gang maar niet Celebration gaat zingen daar en ja hoor… Er zijn nummers die zo vaak langskomen dat ze niet leuk meer zijn. Een gegeven muzikale vrijkaart mag je niet in de bek schijten of was het kijken? We kwamen er niet echt lekker uit. Ik had mijn mobiel niet mee en ik werd echt gek van alle mensen om mij heen met de mobiel, echt ook een reden waarom ik zelf niet graag dit soort concerten bezoek. Het enige nuttige en hilarische was dat de gastzangers opgezocht konden worden op de mobiel met Google want we hadden soms geen idee wie zij waren. WTF is zij? En wie is die man met de stok? Nou van The Voice… Ja het was echt gezellig zo met elkaar en we konden af en toe lekker maf doen en op de saaie momenten gingen wij plassen en drinken halen. Ik vond Berget Lewis de beste zangeres, wat een stem. Ja, het was een vrolijke avond.

Gaap…

Ik kom slaap tekort. Ik zit nu bij helder weer naar de sterren in de lucht te kijken… Het is best grappig dat ik heel veel vallende sterren zie die met het blote oog niet te zien zijn, er komt heel wat ruimtestof op aarde terecht als ik het zo eens bekijk daar hoog boven mij in de lucht. De een gaat kantklossen en de ander gaat sterren kijken, ieder zijn hobby. Ik heb mijn ster nog niet gezien maar die staat er niet altijd. Verder waren hier gemeenteraadsverkiezingen en er was ook een laatste raadgevend referendum. En zo hadden wij een tijdje gratis politiek vermaak. Er waren hier na de telling 835 blanco raadgevende referendum stemmen en 81 ongeldige raadgevende referendum stemmen. En ja dan hebben wij de grootste pret, als kiezen tussen ja en nee al niet lukt… In mijn gemeente gaat er niet veel veranderen, de tijd staat hier stil. Het verkiezingsgras bij mijn buren was groener, wel veel veranderingen. Afijn het is weer achter de rug en we zullen zien waar het met ons verdeelde landje naartoe gaat in de toekomst. Van gemeenteraad is het een makkelijk ezelsbruggetje naar raad de plaat. Raad de plaat vanuit Zwolle, een leuk spel. Het is best moeilijk om platen te zoeken die weggestopt zijn in een mix en 1960 was best moeilijk voor mij, bewust luisteren. Er komt nu een 1980 en 1990 raad de plaat op mijn verzoek. Het is ook de tijd van feestjes en uitjes en gisterenavond met zijn viertjes weer eens lekker gezellig gedanst en bijgekletst. En ik weet opeens een verjaardagscadeautje voor iemand, een plasfles voor dames in de auto en pret. Na een totaal niet saaie week was het best lekker om de boel er even uit te dansen… We zetten hier in Nederland nog steeds de klok op zomer en wintertijd en de klok mag dit weekend weer een uur vooruit. Ik heb een stuk minder last van de zomertijd bij een feestweekend met onregelmatige tijden en weinig slaap, grappig.

Telescoop…

De spreuk van de dag… Heb ik een telescoop en nu is Stephen Hawking dood. Het leuke bij mij is altijd dat als ik ergens iets meer van wil weten er iemand op mijn pad komt met raad of gereedschap. Iemand had nog een telescoop staan op zolder en afgelopen weekend het ding met de nodige hilariteit in mijn auto geladen en naar mijn zolder gebracht. Ik ga de telescoop eerst leren kennen en dan eens kijken of ik Stephen ergens als ster in de lucht zie schitteren. Er zijn mensen van wiens kennis veel te leren valt en Stephen Hawking was zo’n persoon voor mij. Het mogelijke einde van de mensheid door kunstmatige intelligentie, aldus Hawkins. Nou hier in huis is het ook het einde van een tijdperk doordat de techniek steeds vooruit gaat. Heel Nederland gaat om naar digitale televisie, het einde van de analoge wereld. Een kleine ramp hier in huis, hoe vertel ik mijn ouders dat ze aan een kastje moeten? Een nieuw kastje is een prikkel in huis… En toch doet het mij dan een beetje verdriet dat iets anders gaat worden en mensen er moeite mee hebben. Ik merk in het dagelijks leven dat mensen met heel veel dingen niet mee kunnen doen, om wat voor redenen dan ook. Misschien is het einde van de mensheid wel dichterbij dan dat menigeen denkt. Tevreden mensen mag blijkbaar niet, het moet meer en meer en anders en anders. Afijn, ik hoor dat ik niet de enige ben die de digitale tv en andere rompslomp voor mijn ouders en mijzelf moet gaan regelen, zucht. Ik kan zelf best zonder televisie, mijn ouders niet. En om de moet ellende compleet te maken… Er kwam ongevraagd een doosje met een lokale betaalpas door de brievenbus. Je gaat toch eerst eens vragen wie er zo’n pas willen hebben? En hoe groot is het besef van wat er bij inwoners in de gemeente leeft? Er zijn mensen die amper geld op hun gewone betaalpas hebben staan, bewust van. Ik heb hem netjes retour gebracht naar het bedrijf en persoonlijk afgegeven en daar konden wat mensen om lachen. Ik heb helemaal niets tegen ondernemers, wel tegen dit soort acties. Ik heb zelfs mensen nog uitleg gegeven dat de verpakking in de papierbak mocht en de pas bij het plastic. Ik hoop snel een andere planeet te ontdekken door mijn telescoop…het moet hier af en toe niet gekker gaan worden op aarde.

In maart een wak dan kots in de bak…

Ja, bij mij begon maart met een buikvirus. Het kan ook niet anders als je bij mensen komt die allemaal ziek zijn, de kans dat je dan zelf een keer omvalt is een leuke rekensom. Ik ging na drie dagen de weg weer op en tijdens mijn afwezigheid waren er verkiezingsborden neergezet, heul veul borden langs de weg. Ik kwam net op tijd binnen bij mijn werk omdat ik alle borden onderweg had gelezen. En echt geen idee of er eigenlijk een file achter mij was ontstaan door mijn rijgedrag, ik was te druk met lezen. Internet is beter en ik ben er zelf al uit voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. Iemand van een lokale partij met een redelijk inhoudelijk programma, jong persoon want de jeugd heeft de toekomst en persoon doet ook goed werk buiten verkiezingstijd om. Ik heb zo’n persoon gevonden hier en dus klaar. Ik wilde niet gaan stemmen voor het raadgevend referendum om mijn kieskaart te kunnen bewaren vanwege het laatste raadgevend referendum. Ik bedacht opeens dat mijn ouders niet gaan stemmen voor het raadgevend referendum en dus een van hun kaarten in mijn bewuste historistische map gedaan en weer klaar. Ik heb ook nog meegedaan aan InkiedoetNL door kip en patat te maken voor mijn ouders. Het is allemaal niet zo moeilijk. Ik ben verder op de Internationale Vrouwendag goed voor mijzelf opgekomen omdat iemand mijn rode haren als een gebrek aan mij zag… Ik kan zelf wel vijf andere gebreken aan mijzelf opnoemen, deze zat er nou net niet bij… De napret van het gebeuren was weer onbetaalbaar. Ja, al met al valt er genoeg te lachen als je de humor ziet. De werkmensen waren hier in de buurt bezig met de ontmanteling van een oud magazijn en de letter B was van de gevel en toen was het weekend. Er stond dus nog LOKKER op de gevel. De B van buikpijn van het lachen en van mij mag het nog even zo blijven staan. Genieten, bewust van.